Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Atacurile asupra computerelor Mac, în continuă creștere: Un nou troian pentru Mac OS X, folosit în atacuri direcţionate

Atacurile asupra computerelor Mac, în continuă creștere: Un nou troian pentru Mac OS X, folosit în atacuri direcţionate

galerie foto Un articol de: |
Foto: digitaltrends.com High-Tech

Ameninţările informatice care atacă platforma de operare Mac OS X sunt în continuă creştere. Kaspersky Lab a interceptat un nou val de atacuri direcţionate asupra activiştilor uiguri (utilizatori de Mac), ca parte a unei campanii de tip APT („ameninţare persistentă avansată”/ „Advanced Persistent Threat“).

În această nou-descoperită campanie, atacatorii trimit e-mail-uri personalizate către un număr delimitat de activişti uiguri, despre care se presupune că sunt utilizatori de Mac. Mesajele includ ataşamente ZIP, care conţin un backdoor de Mac OS X. Pentru a distrage atenţia utilizatorilor şi a ascunde malware-ul, fişierul ZIP conţine o fotografie JPEG extrasă din site-ul „World Uyghur Congress“.Experţii Kaspersky Lab au analizat backdoor-ul şi au ajuns la concluzia că aplicaţia este o variantă necunoscută a troianului-ului MaControl, care ataca atât Mac-uri cu procesor Intel, cât şi cu procesor PowerPC. Kaspersky Lab identifică această ameninţare cu numele „Backdoor.OSX.MaControl.b.”, încheie Raiu.

Aceasta nu este prima dată când Kaspersky Lab identifică un atac APT asupra utilizatorilor de Mac. În aprilie 2012, compania a publicat informaţii cu privire la o campanie APT activă, SabPub, care ataca platforma Mac OS X prin exploatarea unei vulnerabilităţi în Microsoft Office. Odată ce troianul era instalat, acesta efectua capturi de ecran şi permitea execuţia de comenzi pe computerul infectat.

Cu toate că troianul Flashfake, care a creat un botnet de peste 700.000 de Mac-uri infectate, a fost unul dintre cele mai importante incidente legate de securitatea Mac OS X, infractorii cibernetici continuă să atace acestă platformă prin campanii direcţionate. Recent, Apple a înlăturat afirmaţia conform căreia „Mac-urile nu sunt expuse miile de viruşi care afectează PC-urile cu Windows”.

În 2012, peisajul malware care afectează platforma Mac OS X se află în schimbare, în timp ce infractorii cibernetici atacă tot mai des acest sistem de operare.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech