Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Bătălia brevetelor: Apple pierde procesul cu HTC din Marea Britanie, pentru tehnologia de deblocare a telefoanelor

Bătălia brevetelor: Apple pierde procesul cu HTC din Marea Britanie, pentru tehnologia de deblocare a telefoanelor

Un articol de: |
Foto: CNET High-Tech

Apple a pierdut o nouă bătălie în cadrul războiului brevetelor din ultima perioadă. Este vorba despre un proces câștigat de HTC în Marea Britanie, pentru tehnologia de deblocare a telefoanelor (slide-to-unlock) și nu numai.

Înalta Curte din Londra a decis că HTC nu a încălcat brevetele Apple, iar tehnologia de deblocare a telefoanelor inteligente este o inovație atât de obișnuită încât Apple nu are niciun drept să ceară proprietate asupra ei.

Judecătorul britanic a vorbit despre telefoane și tehnologii anterioare Apple care au utilizat o tehnică similară, inclusiv Neonode N1 al suedezilor, care putea fi deblocat încă din 2004 într-un mod asemănător.

Reclamațiile Apple privind brevetele tastaturilor multilingvistice ale diverselor alfabete și detectarea gesturilor multitouch au fost de asemenea respinse de judecător, potrivit CNET.

Ultimul dintre patentele care a fost analizat de curtea britanică se referă la mișcarea unei aplicații, care revine la poziția inițială după ce este atinsă cu degetul, pentru a arăta că a ajuns la final. Judecătorul a decis că nici aceasta nu este validă în cazul telefoanelor HTC.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech