Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Bill Gates: Roboții ar trebui taxați pentru că fură locurile de muncă ale oamenilor (VIDEO)

Bill Gates: Roboții ar trebui taxați pentru că fură locurile de muncă ale oamenilor (VIDEO)

Un articol de: |

Bill Gates a declarat că toate companiile care folosesc roboți ar trebui taxate în plus pentru că, din cauza automatizării, mulți oameni și-au pierdut slujbele. Banii strânși, mai susține acesta, ar trebui folosiți tocmai pentru recalificarea persoanelor respective.

Într-un interviu pentru Quartz, fondatorul Microsoft a dat și un exemplu în sprijinul afirmațiilor sale: un om care lucrează în valoare de 50.000 de dolari plătește contribuții la asigurări sociale și alte impozite, dar un robot care realizează același nivel de muncă nu este taxat și el. În opinia lui Gates, compania care utilizează robotul ar trebui să plătească taxe pentru el.

Bill Gates: Roboții ar trebui taxați pentru că fură locurile de muncă ale oamenilor

Citește și: Anunțul de care SE TEM toți internauții: De la 1 martie...'Suntem căsătoriți de 15 ani. De 5 ani cochetăm cu ideea de swing! Am petrecut o seară în 3 cu un al bărbat, iar mie..'Un vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăTrei astronauți de pe Stația Spațială au aterizat în Kazahstan (VIDEO)

Acesta a mai spus că banii strânși pot fi investiți în recalificarea celor rămași fără loc de muncă, lucru care ar aduce un mare beneficiu comunităților în care trăiesc.

Acest subiect a fost tratat și în Parlamentul European, acolo unde a fost respinsă o rezoluție care propunea tocmai introducerea unei taxe pentru companiile care utilizează roboți.

Citește și: BILANȚ INCREDIBIL: Facebook Messenger, folosit pentru 17 MILIARDE DE APELURI VIDEO în 2017Fără copii sub 16 ani pe Facebook: O țară europeană pregătește legislație mai dură pentru protecția minorilorRusia a PIERDUT un satelit! Explicații și consecințe

Citeşte mai multe despre:   Bill Gates,   impozitare,   recalificare,   angajati,   muncitori,   impozite,   taxare,   automatizare,   roboti
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech