Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech "Cocoașa de smartphone", boala timpurilor moderne, depistată la adolescenți

"Cocoașa de smartphone", boala timpurilor moderne, depistată la adolescenți

Un articol de: |
Foto: adevarul.ro High-Tech

Un copil din zece poate dezvolta "cocoașa de smartphone" la vârsta adolescenței.

Specialiștii americani au descoperit o deformare a coloanei, des întâlnită la cei care multe ore pe zi aplecaţi deasupra telefoanelor, tabletelor sau jocurilor portbile.

În adolescență, un copil folosește telefonul în jur de două ore pe zi.

Studiile arată că doar 12 minute sunt dedicate apelurilor, iar restul revin mesajelor sau accesării internetului. În tot acest timp, capul stă într-o poziţie înclinată, spre faţă. La fel se întâmplă şi în cazul folosirii tabletelor, a e-reader-elor, laptop-urilor sau jocurilor electronice portabile, potrivit digi24.ro.

În timp un copil scrie mesaje ori se joacă, presiunea exercitată de greutatea capului asupra coloanei creşte de şase ori, echivalentul a peste 20 de kilograme.

Astfel, apare afecțiunea denumită "cocoașa de smartphone", iar primele simptome sunt durerile din zona cervicală, urmate de o scădere a mobilităţii. În timp, deformarea coloanei poate duce la tulburări de respiraţie şi chiar la probleme cardiovasculare.

Citeşte mai multe despre:   cocoasa de smartphone,   boala timpurilor moderne,   adolescent
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech