Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech După incidentele legate de jocul ucigaş BALENA ALBASTRĂ, Moldova pregătește cenzura Internetului

După incidentele legate de jocul ucigaş BALENA ALBASTRĂ, Moldova pregătește cenzura Internetului

Un articol de: |

După tragediile care au zguduit Moldova și legătura dintre suiciduri și jocurile periculoase online Guvernul de la Chișinău a aprobat planul de acţiuni privind promovarea siguranței pe Internet a copiilor și a adolescenților pentru următorii trei ani, anunță Agora.md.

Crearea platformei web pentru raportarea conținutului ilegal din Internet este una dintre principalele prevederi ale planului. Termenul limită pentru crearea acesteia este sfârșitul lui 2018 și va fi făcută din banii partenerilor de dezvoltare, costul ei estimându-se la 100.000 de lei.

Citește și: A fost inventată o nouă unitate de măsurare a timpului'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Nu e glumă! NASA a început să testeze sonda ce va „atinge Soarele”

„Dezvoltarea internetului are și o latură negativă care se manifestă prin distribuirea conținutului și comportamentelor ilegale și dăunătoare, îndeosebi periculoase pentru cei mai vulnerabili dintre noi: copiii și adolescenții”, scriu autorii planului.

Cu toate acestea, autorii recunosc că „ideea creării Internetului lipsit de riscuri pentru copii și adolescenți este irealizabilă”. „Este o luptă care nu poate fi câștigată. Elementul cheie al politicii trebuie să-l constituie educarea și abilitarea copiilor și adolescenților, oferirea de cunoștințe necesare pentru a evita pericolele”, mai notează inițiatorii planului.  

Pe lângă platforma web care urmează a fi creată, se preconizează introducerea în curricula specialităților pedagogice a modulului „Securitatea în mediul online” și instituirea „Lunii securității cibernetice”. De asemenea, se planifică efectuarea unui studiu de impact al internetului asupra copiilor și adolescenților, care va costa 100.000 de lei.

Citește și: Din cauza vânzărilor slabe, Apple va înceta producția iPhone XCUTIA MILEI HIGH TECH. Mai nou poți plăti acatistele cu CARDUL la BisericăOnePlus confirmă: Datele de card ale 40.000 de clienţi au fost furate de hackeri

În acest context, premierul Pavel Filip a menționat că aprobarea Planului este doar una dintre măsurile întreprinse de Guvern pentru asigurarea securității pe Internet. „În continuare trebuie să le realizăm pe toate celelalte, care să asigure nu doar protecția copiilor, dar a tuturor care se află în spațiul online”, a spus prim-ministrul moldovean.

 

Citeşte mai multe despre:   Balena Albastra,   moldova,   internet
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech