E ALERTĂ ÎN TOATĂ LUMEA! ROMÂNIA, DIN NOU AFECTATĂ DE ATACURILE CIBERNETICE! (HARTA ATACULUI ÎN TIMP REAL)

E ALERTĂ ÎN TOATĂ LUMEA! ROMÂNIA, DIN NOU AFECTATĂ DE ATACURILE CIBERNETICE! (HARTA ATACULUI ÎN TIMP REAL)

UPDATE: Topul țărilor al căror calculatoare declanșează atacul cibernetic. România se află în acest top.

Un nou atac cibernetic la scară mare afectează sute de mii de calculatoare din întreaga lume, pentru a crea monedă virtuală fără știința utilizatorillor, informează AFP, care citează experți în securitate cibernetică.

După atacul ”WannaCry” de vineri, cercetătorii companiei Proofpoint au descoperit un nou atac similar acestuia numit Adylkuzz. El folosește mai multe instrumente recent dezvăluite de NSA și care exploatează vulnerabilități ale sistemului de operare Microsoft, a declarat Nicolas Godier, expert al proofpoint, citat de lesoir.be.

”Nu cunoaștem până în acest moment cât de puternic este atacul, dar sute de mii de calculatoare ar putea fi infectate”, a declarat Robert Holmes, vicepreședinte Proofpoint.

Acesta a precizat că atacul Adylkuzz este de o amploare mult mai mare decât WannaCry.

Concret, acest software este introdus în calculatoare din cauza aceleiași vulnerabilități care a permis desfășurarea atacului WannaCry.

Malware-ul crează apoi în calculatoarele respective, fără ca utilizatorii lor să-și dea seama, unități nedetectabile de monedă virtuală Monero (comparabilă cu Bitcoin). Rezultatul operațiunii este trimis apoi pe adrese criptate.

Proofpoint precizează că performanțele slabe ale calculatoarelor pot indica o posibilă virusare a acestora.

Atac cibernetic în timp real

SURSA:http://map.norsecorp.com/#/
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră