Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Femeie UCISĂ de un robot: Soțul victimei dă CINCI companii în judecată

Femeie UCISĂ de un robot: Soțul victimei dă CINCI companii în judecată

Un articol de: |

Un robot care s-a comportat anormal la lucru și-ar fi ucis colegul, iar asta ridică noi temeri în rândurile scepticilor față de automatizare, anunță Playtech.

În iulie 2015, Wanda Holbrook, o tehniciană de mentenanță care îndeplinea sarcinile de rutină la o linie de asamblare a companiei Ventra Ionia Main, a fost strivită de un robot.

În data de 7 martie soțul acesteia, William Holbrook, a depus o plângere către curtea federală din Michigan, față de cinci companii implicate în dezvoltarea roboților folosiți în fabrică. Prodomax, Flex-N-Gate, FANUC, Nachi și Lincoln Electric.

Citește și: A fost inventată o nouă unitate de măsurare a timpului'Lucrez în străinătate și nevastă ma înșală. Am înfruntat-o și mi-a zis că ...'Nu e glumă! NASA a început să testeze sonda ce va „atinge Soarele”

Sarcinile femeii ucise erau de mentenanță a roboților. Wanda Holbrook inspecta și ajusta roboții de pe linia de asamblare în mod regulat. În ziua fatidică, unul dintre roboți a luat-o razna: s-a activat pe neașteptate și din ”secțiunea 100”, a trecut de ușile de siguranță și a ajuns la Holbrook. Încercând să atașeze un cârlig de remorcă exact în zona în care aceasta se afla, robotul a strivit-o pe tehniciană cu încărcătura, iar colegii săi au descoperit-o decedată.

Robotul din zona 130 nu ar fi trebuit să intre în zona 140, și cu atât mai mult nu ar fi trebuit să pună un cârlig unui ansamblu care avea deja o asemenea structură, se arată în documentația procesului, scrie qz.com.

Momentan, nu există standarde de siguranță pentru industria robotică din Statele Unite, conform OSHA. Până în 2014, agenția a raportat 30 de decese cauzate de roboți în ultimii 30 de ani. Cei de la New York Times fac, însă, o previziune sumbră, afirmând că numărul de astfel de decese va crește semnificativ, pe măsură ce roboții vor fi folosiți din ce în ce mai des și vor lucra liber alături de oameni.

Citește și: Din cauza vânzărilor slabe, Apple va înceta producția iPhone XCUTIA MILEI HIGH TECH. Mai nou poți plăti acatistele cu CARDUL la BisericăOnePlus confirmă: Datele de card ale 40.000 de clienţi au fost furate de hackeri

 

Citeşte mai multe despre:   robot,   crima,   automatizare,   SUA,   Prodomax
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech