Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Japonezii au lansat un robot vorbitor către Stația Spațială Internațională

Japonezii au lansat un robot vorbitor către Stația Spațială Internațională

Un articol de: |

Japonezii au lansat către Stația Spațială Internațională primul robot vorbitor. KIROBO poate conversa cu astronauții și cu centrul de comandă. Numele robotului provine de la cuvintele japoneze "speranță" și "robot". KIROBO are 34 de centimetri înălțime, cântărește un kilogram și vorbește doar japoneza.

KIROBO a fost transportat în spaţiu printr-un zbor fără echipaj uman, împreună cu echipament tehnic și alimente pentru cei șase membrii si Stației şi este aşteptat să ajungă pe 9 august.

Robotul este capabil să recunoască vocea umană, oferă răspunsuri la întrebări programate şi poate crea fraze bazate pe conversațiile sale din trecut.

Misiunea lui Kirobo este de a-i ţine companie astronautului japonez Koichi Wakata la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Numele Kirobo provine de la cuvintele japoneze "speranță" și "robot". Pe Pământ, corespondentul lui Kirobo este robotul Mirata.

Primul robot vorbit lansat in spatiu
Embed:


Citeşte mai multe despre:   robot vorbitor,   Japonia,   kirobo,   Statia Spatiala Internationala
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech