Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech O capsulă Soyuz cu trei astronauți la bord a aterizat cu bine în Kazahstan, la întoarcerea de pe Stația Spațială Internațională (VIDEO)

O capsulă Soyuz cu trei astronauți la bord a aterizat cu bine în Kazahstan, la întoarcerea de pe Stația Spațială Internațională (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: news.terra.com High-Tech

O capsulă rusească Soyuz a aterizat cu succes duminică în stepele Kazahstanului, cu cei trei astronauți care se aflau la bord. Cei trei au ajutat la andocarea primei nave spațiale private în timpul șederii lor de șase luni la Stația Spațială Internațională.

Capsula, avându-i la bord pe cosmonautul rus Oleg Kononenko, pe astronautul de la NASA Don Pettit și pe astronautul Andre Kuipers, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), a aterizat la ora 08:14 GMT (10:14 ora României), relatează Reuters.

Echipajul a plecat de pe Stația Spațială Internațională duminică, după 183 de zile pe orbită, timp în care au comunicat deseori cu publicul prin intermediul blogurilor și a Twitter-ului.

La sfârșitul lunii mai, echipajul a decuplat nava de cargo Dragon, care aparține companiei Space Exploration Technologies. Dragon, fără echipaj uman, este prima navă a unei companii particulare care să ajungă la avanpostul spațial de 100 de miliarde de dolari, proiect comun a 15 țări.

Capsula rusească Soyuz aterizează în Kazahstan
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech