Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Peste 42 milioane de incidente de securitate informatică au afectat 2 milioane de IP-uri din România

Peste 42 milioane de incidente de securitate informatică au afectat 2 milioane de IP-uri din România

Un articol de: |
Foto: agerpres.ro High-Tech

România s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat 2 milioane de IP-uri.

Cele mai multe atacuri au vizat sistemul financiar bancar și instituțiile publice, a declarat consilierul de stat al premierului, Sorin Encuțescu, citat de Mediafax.

"Anul trecut România s-a confruntat cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat aproximativ 2 milioane de IP-uri. Nu mai este o glumă. Trebuie să luăm măsuri şi pentru încurajarea companiilor private, dar şi pentru întărirea mijloacelor de protecţie a sistemelor cibernetice publice. Dacă ne uităm şi în statistica acestor incidente cibernetice, cele mai multe au vizat sistemul financiar bancar, instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale", a afirmat Encuţescu la un seminar pe probleme de securitate cibernetică organizat de grupul UTI.

Potrivit acestuia în strategia industriei naţionale de securitate a fost introdusă o nouă componentă, cea a dezvoltării şi susţinerii operatorilor economici publici şi cei de stat, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul securităţii cibernetice.

"Practic, în acest moment, există în conţinutul strategiei, o componentă care se referă la încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a start-up-urilor în domeniul securităţii cibernetice. Sprijinim şi încurajăm crearea de astfel de companii", a adăugat Encuţescu.

 

Citeşte mai multe despre:   securitate informatica,   Sorin Encuțescu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech