Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Prima fotografie publicată pe internet împlinește 20 de ani peste câteva zile

Prima fotografie publicată pe internet împlinește 20 de ani peste câteva zile

Un articol de: |
Foto: en.wikipedia.org High-Tech

Săptămâna viitoare, pe 18 iulie, se împlinesc 20 ani de când a fost publicată prima fotografie pe internet. Aceasta înfățișează grupul muzical Les Horribles Cernettes, fondat de CERN.

Grupul era format patru tinere, angajate sau prietene ale oamenilor de știință de la Laboratorul din Geneva (Eleveția) și era invitat să cânte la evenimente științifice.

Fotografia, postată de inventatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee în 1992, a fost editată pe un computer color Mac şi salvată în format ".gif".

Grupul Les Horribles Cernettes va susţine pe 14 iulie un concert special - despre care se spune că va fi ultimul din cariera trupei - pentru a marca această aniversare, potrivit Daily News.

Iniţialele cuvintelor care dau numele grupului, "L", "H" şi "C", coincid cu cele din numele acceleratorului Large Hadron Collider, cel mai mare accelerator de particule din lume. Versurile pieselor trupei au la bază glumele care circulau în acea vreme între specialiştii în fizica particulelor elementare şi pot fi cu greu înţelese de persoane neavizate. Textele pieselor sunt compuse în limba engleză și pot fi descărcate cu ușurință de pe internet.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech