Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Reuters arată proporțiile DEZASTRULUI: Hackerii atacă sistemele infrastucturilor CRITICE

Reuters arată proporțiile DEZASTRULUI: Hackerii atacă sistemele infrastucturilor CRITICE

Un articol de: |
Foto: Defencely High-Tech

Reuters a publicat un articol îngrijorător, în care actuale și foste surse guvernamentale europene au precizat că hackerii vor să atace constant rețelele de date conectate la sistemele infrastructurilor critice naționale din Europa.

Conform surselor, atacurile sunt similare celor despre care se spune că ar fi lansate de guvernul rus împotriva centralelor nucleare din SUA. Alte surse au admis că hackerii ruși încearcă să pătrundă în infrastructurile critice ale Marii Britanii și au admis că poliția britanică a luat măsuri în această privință. Potrivit Washington Post, recentele tentative ruseşti de piratare informatică a sistemelor infrastructurilor critice americane par a fi mai degrabă o încercare de 'evaluare' a acestor reţele informatice. 

Totuşi, deocamdată nu există dovezi conform cărora hackerii ar fi reuşit să perturbe ori să pătrundă în sistemele de bază ce controlează operaţiunile centralelor nucleare. Însă Washington Post scrie că este pentru prima dată când hackerii ce au conexiuni cu guvernul rus încearcă să pătrundă în sistemele informatice ale centralelor nucleare americane. Conform aceleiaşi publicaţii, FBI şi Departamentul pentru Securitate Internă al SUA au avertizat companiile din sectorul energiei că hackeri străini au încercat să obţine numele de utilizator şi parolele pentru a putea pătrunde în aceste reţele. Pe de altă parte, oficiali americani au recunoscut faptul că multe sisteme informatice de bază ce gestionează infrastructurile critice, inclusiv reţelele electrice şi cele de transport a energiei, nu au fost concepute iniţial cu mecanisme solide de protecţie informatică. 

Prin urmare, experţii europeni şi americani în securitate cibernetică au admis că dezvoltarea şi evoluţia măsurilor de securitate pentru protejarea infrastructurilor critice în faţa intruziunilor externe a rămas adesea în urma abilităţii hackerilor de a inventa instrumente cu ajutorul cărora pot pătrunde în aceste sisteme.

Citește și: Specialiștii avertizează utilizatorii rețelei să nu mai facă astaFacebook anunță noi măsuri pentru contracararea propagandei politice Mare grijă! Program guvernamental ascuns în aplicațiile de pe telefon pentru a urmări utilizatorii

Citeşte mai multe despre:   hackeri,   sisteme,   rețele,   piratare,   parolele,   infrastructuri
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 High-Tech
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade