Revoluția tehnologică și consecințele acesteia: RĂZBOI total între Google și Uber!

Revoluția tehnologică și consecințele acesteia: RĂZBOI total între Google și Uber!

Serviciul de transport Uber, prezent și în România, este pe cale să aibă un nou adversar: Google. Gigantul online vrea să investească un miliard de dolari în Lyft, principalul rival al Uber în SUA.

Alphabet, holdingul care controlează Google, negociază o posibilă investiție în Lyft care citează diferite surse. Potrivit Bloomberg, investiția ar fi de un miliard de dolari. Relația dintre Google și Uber este una foarte complicată: pe de o parte Google a investit în Uber 258 de milioane de dolari în anul 2013, evaluând la acel moment Uber la 3,7 miliarde de dolari.

Între timp, Uber s-a dezvoltat tot mai mult, a adus și alți acționari, iar acum are o valoare de 68 de miliarde de dolari, scrie businessinsider.

Pe de altă parte, Google a dat în judecată Uber, pe care o acuză de furt de tehnologie. Mai exact, Google acuză că un fost inginer al său a descărcat 14.000 de documente secrete despre tehnologia sa pentru mașinile autonome. Acesta și-a fondat propria companie, care apoi a fost cumpărată de Uber. Google susține că, astfel, tehnologia sa a ajuns la Uber, dar aceasta din urmă neagă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe