Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech S-a inventat sistemul prin care poți scrie cu puterea gândurilor

S-a inventat sistemul prin care poți scrie cu puterea gândurilor

Un articol de: |
Foto: gizmodo.com High-Tech

Cercetătorii de la Universitatea din Maastricht au inventat un sistem de citire a gândurilor care, pentru prima dată în istorie, permite oricui să scrie pe calculator cuvinte și fraze literă cu literă, doar gândindu-se la ele. Totul se întâmplă în timp real, fără să fie nevoie ca utilizatroul să miște vreun mușchi sau să rostească vreo silabă.

Cercetătorii care au inventat sistemul – Bettina Sorger, Joel Reithler, Brigitte Dahmen și Rainer Goebel, de la Facultatea de Psihologie și Neuroștiință, Departamentul de Neurocogniție – este primul sistem care transformă gândurile în litere în timp real, relatează Gizmodo.

Sistemul poate fi folosit de oricine, dar a fost creat special pentru persoanele cu dizabilități grave, care nu pot comunica în alt fel. El folosește ecograful pentru a analiza răspunsurile hemodinamice din creier, pe care le transformă apoi în litere.

Citeşte mai multe despre:   sistem,   ganduri,   scire,   litera cu litera,   universitatea din maastricht,   ecograf
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech