Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech S-a publicat! Vezi ce pățesc jumătate din angajații IT din România

S-a publicat! Vezi ce pățesc jumătate din angajații IT din România

Un articol de: |

Aproape 30.000 dintre cei 75.500 de angajaţi din industria IT din România ar putea să nu mai beneficieze de scutirea la plata impozitului pe venit! O modificare adusă Codului Fiscal la finalul anului trecut şi publicată acum în Monitorul Oficial prevede că vor beneficia în continuare de această facilitate doar cei care produc software, relatează Digi24.

Modificarea adoptată de guvern în decembrie se referă la definirea activității de producție de software, dar textul apărut în Monitorul Oficial lasă loc de interpetări. Reiese că cei care produc programe de software vor fi scutiți de taxa de 16%, dar nu specifică foarte clar ce se întâmplă cu persoanele care modifică aceste produse sau contribuie la îmbunătățirea lor. 

Citește și: Din cauza vânzărilor slabe, Apple va înceta producția iPhone XAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratCUTIA MILEI HIGH TECH. Mai nou poți plăti acatistele cu CARDUL la Biserică

În industria IT din România activează 75.500 de angajaţi în 14.000 de companii. Dintre aceștia, 30.000 se ocupă de mentenanţa unor aplicaţii sau modifică produse software.

Industria IT din România a crescut în ultimii ani, reprezentând 3% din PIB în 2012,  iar în 2016, 6% din PIB. Veniturile generate sunt de peste 3,6 miliarde de euro.

În acest moment sunt posibile două variante: guvernul modifică normele de aplicare astfel încât lucrurile să fie mult mai clare, ori Ministerul de Finanțe emite un nou ordin care să stabilească o nouă definiție mult mai clară a activității de producție de software.

Citește și: OnePlus confirmă: Datele de card ale 40.000 de clienţi au fost furate de hackeri De ce doare înfiorător când călcăm pe LEGO? (VIDEO)Când vor fi lansate Samsung Galaxy S9 şi S9 Plus

 

 

Citeşte mai multe despre:   it,   software,   reducere impozit,   legislatie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech