Site-urile românești, victima HACKERILOR în goana după BITCOIN. Ce site important a căzut PRADĂ. INDICIUL care să-ți dea de gândit…

Site-urile românești, victima HACKERILOR în goana după BITCOIN. Ce site important a căzut PRADĂ. INDICIUL care să-ți dea de gândit...
Foto: Pixabay.com

Specialiştii în siguranţă cibernetică vin cu o veste proastă. Este vorba despre vulnerabilitatea site-urilor românești în fața atacurilor hackerilor care urmăresc să obțină cât mai mult bitcoin.

Astfel, peste 100 de site-uri româneşti fac bani pentru hackeri, potrivit experților. Aceste site-uri ascund un virus ce produce monede virtuale pentru piraţii cibernetici.

Un singur click şi câteva monede virtuale au plecat deja spre cel care a instalat în acest browser un virus care generează astfel de bani. La fiecare accesare, suma creşte şi poate ajunge la echivalentul a câteva zeci de mii de euro în cîteva zile, dacă traficul pe site e mare, potrivit Digi24.

Criptomonedele pot fi utilizate ca bani virtuali în diverse tranzacţii pe piaţa neagră a internetului, spun specialiștii.

Printre paginile de internet infectate a fost şi cel al Aeroportului de la Craiova.

Directorul aeroportului a aflat abia joi că site-ul are probleme, iar experţii IT au reuşit să îl cureţe.

„Am înțeles că a fost vorba de o breșă de securitate pornită de la parola unui cont de administrare insuficient securizat”, a declarat Mircea Dumitru, director al Aeroportului Craiova.

Ştefan Tănase, specialist în securitate cibernetică, a descoperit această problemă şi a sesizat administratorii siteurilor româneşti atacate de virus. „Din punct de vedere al utilizatorului de internet, al persoanei care vizitează un astfel de site, această persoană nu are cum să observe faptul că site-ul a fost injectat cu un astfel de miner de monede virtuale”, a afirmat el.

Până joi au fost descoperite 107 site-uri româneşti care produc bani pentru hackeri la orice click. De la pagini personale la pagini ale unor instituţii publice. Toţi administratorii au fost înştiinţati de problemă.

Singurul indiciu că a fost accesată o pagină ce produce criptomenede este că utilizarea procesorului ajunge aproape instantaneu la 100% în acel moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Grecia va taxa cu 15% profiturile multinaționalelor și pe cele ale marilor companii elene
23:43 - Joe Biden, într-un spot de campanie: „Sunt foarte tânăr, energic și chipeș!” (VIDEO)
23:20 - Brașov: Bărbat de 35 de ani, arestat după ce și-ar fi violat în mod repetat nepoata de 5 ani
22:59 - A murit un primar PSD. Vergil Sârbu era la al patrulea mandat
22:36 - „Dreptatea a prevalat”. Avocații care au câștigat pentru România procesul Roșia Montană: „Tribunalul a luat în considerare numeroasele provocări de mediu, sociale, culturale și economice cu care s-a confruntat proiectul minier”
22:07 - Marea suferință prin care a trecut Cosmin Cernat. A rămas fără mamă la doar 6 ani: „Mi-a fost foarte greu să vorbesc despre asta până după 20 de ani”
21:40 - Cazul Roșia Montană | Năsui (USR): „Exact în ziua următoare primei declarații a dlui Ciolacu cum că pierdem procesul, volumul tranzacțiilor a crescut de 20 de ori fix pe acțiunea RMGC” (VIDEO)
20:57 - Nicușor Dan: Proiectul propriu-zis Roșia Montană a fost un mare caz de corupție, pe care instituțiile statului NU l-au anchetat / Societatea civilă a reacționat la un mare abuz de drept / Declarațiile politicienilor din timpul procesului, iresponsabile (VIDEO)
20:23 - Oana Roman s-a rugat ca Marius Elisei să o înșele: „Mi-am dat seama că nu se va încheia dacă el nu-și va găsi pe altcineva. Ies dintr-o relație toxică în care victima am fost eu, nu el” (FOTO)
19:51 - Andreea Tonciu și-a împins de la etaj prietena din copilărie: „Știi câtă bătaie mi-am luat atunci? Nu vrei să știi” (FOTO)