Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Un pas ÎNAINTE în domeniul sănătății: Terapie asistată de roboți pentru copiii cu autism

Un pas ÎNAINTE în domeniul sănătății: Terapie asistată de roboți pentru copiii cu autism

Un articol de: |
foto: Libertatea

Specialiștii de la Institutul de Psihoterapie al Universității Babeș0Bolyai din Cluj-Napoca au dezvoltat o terapie asistată de roboți pentru copiii care suferă de autism, în cadrul unui proiect de cercetare denumit DREAM, singurul proiect de acest fel din România, care are ca scop dezvoltarea inovativă a unor roboți inteligenți și autonomic în diagnosticul și terapia copiilor cu tulburări.

”Rezultatele sunt încurajatoare, rezultatele finale le vom ști în 2018. Speranța noastră este să creăm un sistem care după aceea să fie utilizat la scară largă, în afara cadrului terapeutic, în școli și de părinți acasă”, a declarat directorul grupului român din cadrul proiectului DREAM.

Citește și: Facebook intenționează să lanseze platforma pentru seriale și alte producții video

Scopul ședințelor de terapie asistată de roboți este antrenarea abilităților de imitație, atenție distributivă, joc și așteptarea rândului la copiii cu diagnostic de tulburare din spectrul autist, cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, informează Libertatea.

Citeşte mai multe despre:   roboti,   autism,   copii,   terapie,   terapite asistata,   proiect,   cercetare,   tulburare,   proiect,   Cluj Napoca,   diagnostic
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate