Radu Banciu, despre statul la coadă la moaște: "Statul ar trebui să interzică prin lege așa ceva. Ce s-ar întâmpla dacă odată mor 100 de oameni?" (VIDEO)

Radu Banciu, despre statul la coadă la moaște: "Statul ar trebui să interzică prin lege așa ceva. Ce s-ar întâmpla dacă odată mor 100 de oameni?" (VIDEO)

Radu Banciu a comentat în ediția de duminică seară a emisiunii Lumea lui Banciu obiceiul de a stat multe ore la coadă la moaște, precum se întâmplă în fiecare an la Sfânta Parascheva la Iași. Realizatorul a atras atenția că se pot întâmpla tragedii prin astfel de practici, iar statul ar trebui să intervină.

"Oamenii așteaptă 16 ore la cozi care depășesc 3 kilometri. Cei mai mulți au sănătatea șubredă, îi nepădesc emoțiile, dar iată că la noi astfel de lucruri sunt considerate legale deși sunt de un primitivism de jungla amazoniană. Evident că o țară serioasă europeană nu ar îngădui așa ceva. Asta nu se întâmplă nicăieri.

Noi vorbim de Uniunea Europeană, de cât merităm să intrăm în nu știu ce structuri, în nu știu ce organizații, dar la asta nu se uită nimeni. Unde există așa ceva? Stai să miroși și după să pupi niște oase. Statul ar trebui să interzică prin lege așa ceva. Ai bisericile la dispoziție care răsar în România ca ciupercile după ploaie. Sunt destule, au oamenii unde să se ducă să pupe ce vor ei, dar nu așa ceva. E un potențial carnagiu. Ce s-ar întâmpla dacă odată mor 100 de oameni? Dă într-o noapte un frig de îi omoară pe toți bătrănii ăia. La ce se ajunge? Se va considera că e un genocid, bineînțeles se va spune că politicul e de vină, dar e mai mult decât atât aici. Nu e numai politicul implicat, pentru că știe foarte bine cine ar fi la putere lucrurile astea ar rămâne intacte. Nu are nimeni curajul să le spună stați liniștiti acasă?", a comentat Radu Banciu.

Radu Banciu, despre statul la coadă la moaște: "Statul ar trebui să interzică prin lege așa ceva. Ce s-ar întâmpla dacă odată mor 100 de oameni?"

#DIRECT_ONE_2rmeaw#

Urmăriți B1TV.ro și pe