Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Dispariția Regelui Mihai e un moment istoric. În ultimii 50 de ani, România nu s-a mai despărțit de niciun alt personaj de asemenea calibru (VIDEO)

Radu Banciu: Dispariția Regelui Mihai e un moment istoric. În ultimii 50 de ani, România nu s-a mai despărțit de niciun alt personaj de asemenea calibru (VIDEO)

Un articol de: |

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiuniiLumea lui Banciudespre moartea Regelui Mihai.

”Moartea Majestății Sale Regele Mihai, la 96 de ani, în Elveția, pune capăt acestei istorii neîncheiate între poporul român și monarhia sa, o istorie pe care noi am parcurs-o așa, coborând din tren cumva. Nu am fost niciodată în timp cu ea, pentru că toți cei care aveam la Revoluție 20-25 de ani nu cunoșteam practic cine este Regele Mihai.

Citește și: Radu Banciu, la un an de la câștigarea alegerilor de PSD: "O dată blestemată în istoria recentă a României" (VIDEO)Bianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiRegele Mihai va fi înmormântat pe întuneric! Explicația Bisericii OrtodoxeRadu Banciu: S-a făcut praf PSD-ul, nu mai are pe nimeni după Dragnea. Era greu să tot găsească monștrii din ăștia, căci generația baronilor e la pușcărie (VIDEO)

În 1990, când Regele era huiduit în România și în piețele din România, ni se spunea că e un boșorog de care națiunea română nu mai are nevoie, pentru că ne trebuie spirite fine, oameni dinamici, comuniști care veneau direct de la topor sau de la menghină și care să ne conducă. Și am văzut că au și reușit. Ne-au condus desăvârșit în această perioadă...

Radu Banciu: Dispariția Regelui Mihai e un moment istoric. În ultimii 50 de ani, România nu s-a mai despărțit de niciun alt personaj de asemenea calibru

Ni se spunea atunci că republica este net superioară monarhiei. Ce eroare și asta! Sigur că noi nu suntem monarhiști și nu puteam fi, pentru că ne-a fost interzis acest lucru din școală. N-am învățat un rând despre monarhia română, despre Ferdinand, Carol, Regele Mihai, nici măcar la facultate. Asta era o istorie secretă ținută în catastife. Deci noi n-am avut acces la astfel de date.

Citește și: Radu Banciu, după ce Șerban Nicolae a jignit o deputată USR: Dacă se întâmpla în Vest, îl dădeau afară din partid și nici nu-l mai îngropau cu cruce (VIDEO)Radu Banciu: Un raport arată că doar 1 din 10 părinți nu și-ar lovi niciodată copilul. Cei mai mulți cred și azi că bătaia e ruptă din rai. Cu așa mentalitate, România nu se poate schimba (VIDEO)Radu Banciu: Nicolae Liviu Dragnea are destul de multe lucruri în comun cu nea Nicu Ceaușescu (VIDEO)

Și în 1990 ne-am trezit că vor niște boșorogi să ne invadeze țara și am dat, sigur, crezare republicii. Azi, dacă stăm și ne uităm, vedem că peste tot republica a eșuat. Nu pentru că ar fi secolul regilor, nu mai e timpul pentru monarhii. Nu mai e niciun stat în Europa unde tehnic un rege să conducă. 

La noi trei morți erau de neratat: moartea Regelui Mihai, moartea Reginei Elisabeta a II-a și a lui Iliescu. Ne-am trezit cu cea mai plauzibilă dintre ele.

E un moment istoric pentru România, deoarece noi, de când suntem pe această planetă, n-am mai trăit un asemenea moment. România nu s-a despărțit în toată perioada asta, să zicem de 50 de ani, de niciun alt personaj de acest calibru. Asta e bine de notat din capul locului! Suntem într-o situație pe care n-am mai văzut decât la alții. 

Citește și: Radu Banciu, despre mitingurile anunțate de PSD: Codrin Ștefănescu a crezut că a venit momentul să arate cine e mai puternic și, eventual, să-i cheme pe ăia la o cafteală (VIDEO)Radu Banciu: 1 Decembrie s-a transformat într-un prilej de înghiontiri politice și în invitații neonorate (VIDEO)Radu Banciu: Vestea bună este că Dan Diaconescu nu s-a schimbat. I-a păcălit pe magistrați, i-a păcălit pe ăia din penitenciar, ne va păcăli și pe noi cât de curând (VIDEO)

Românii sigur că nu sunt afectați, pentru că noi ne-am obișnuit să trăim fără rege, în absența monarhiei, nu știm cum era gustul ei”, a afirmat Radu Banciu.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Regele Mihai,   monarhie,   republică
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Lumea lui Banciu