Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Monden Moartea fulgerătoare a Ilenei Ciuculete a semănat groază în showbiz. Tot mai multe vedete apelează la clinicile private pentru analize de rutină

Moartea fulgerătoare a Ilenei Ciuculete a semănat groază în showbiz. Tot mai multe vedete apelează la clinicile private pentru analize de rutină

Un articol de: |
Foto:RTV.net

Moartea fulgerătoare a Ilenei Ciuculete a semănat groază printre vedetele autohtone, care au început să-și facă programări la clinicile private pentru analize de rutină, notează Libertatea.

Ileana Ciuculete era infectată cu virusul hepatic C şi habar nu avea. Un cancer la ficat şi o ciroză hepatică galopantă produsă pe fondul acestei sensibilizări a organismului i-au fost fatale.

Julia Jianu a susținut că această tragedie este un semnal de alarmă pentru toată lumea și că și ea va merge la medic pentru analize amănunțite.

“Ea a dat un semnal de alarmă, pentru toată lumea, nu doar pentru artişti, că trebuie să ne facem analizele şi cele specifice. Te consideri că eşti OK, sănătos şi te înşeli. Nu mi-am făcut recent analizele. Câteodată mi-e frică, cui îi place să i se ia sânge, mai bine trăieşti în necunoştinţă, aşa e omul făcut. Eu chiar vreau să mi le fac, ea a avut acolo un imbold. Şi tatăl meu s-a dus la o vârstă destul de fragedă, la 62 de ani, fără să ştim ce a avut. Era sănătos. Te şochează când ştii că omul e OK şi pleacă. Cred că anul trecut mi-am făcut analizele, totul a fost bine. E bine să fii vesel, să nu fii ipohondru, că atragi partea negativă asupra sănătăţii, dar trebuie să faci analize, e simplu”, a spus Jianu, pentru Libertatea.

La rândul ei, Crina Matei a insistat că drumul la medic este obligatoriu: ”Suntem furaţi de toată energia pe care ne-o transmite publicul şi poate uităm că frenezia nu înlocuieşte controlul periodic pe care- l facem. E bine să avem un medic de familie, să mergem ca femei la controalele pe care trebuie să le facem. Trăind într-o metropolă în care stresul e nociv, se accentuează anumite dereglaje, care aflate în stare incipientă, nu dau nici un semnal. Aici intervine şi teama, de spitalul românesc. De multe ori poate zâmbim, dar undeva în noi se produc dezechilibre. Orice semn trebuie luat în seamă.

Drumul către medic e obligatoriu. Nu trebuie să neglijăm somnul, alimentaţia şi controalele periodice. Eu, una, mi-am făcut analizele la sfârşitul anului trecut. Obişnuiesc să fac aceste controale, dar recunosc că atunci când am avut o anumită problemă a trebuit să mă documentez ce medici mai buni există pe segmentul respectiv”.

Carmen Brumă a susținut, pentru Libertatea, că ea face parte din categoria persoanelor care nu ignoră medicul: ”Obişnuiesc să-mi fac analizele o dată pe an sau mai des dacă este nevoie. Încerc să fac parte din categoria asta, a persoanelor care trec pe la medic. Nu am făcut însă mereu, ci după nişte evenimente tragice din familia mea. Atunci am realizat în mod brutal că trebuie să am grijă de sănătate. Da, acum îmi fac analizele în mod constant”.

Și Oana Sârbu a declarat că nu-și neglijează niciodată sănătatea. ”Sunt un om atent cu sănătatea mea. Sunt un om care trece periodic pe la medic şi-şi face analizele uzuale şi cele ce trebuie făcute în diverse perioade ale vieţii”.

citeste mai departe
Citeşte mai multe despre:   Ileana Ciuculete,   boli,   analize,   analize de rutina,   medic,   sanatate,   julia jianu,   catalin botezatu,   Carmen Bruma,   Oana Sarbu,   Crina Matei
Recomandă stirea:
email
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate