Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Monden Ţi se zbate ochiul? Află ce poate semnifica

Ţi se zbate ochiul? Află ce poate semnifica

Un articol de: |
Se spune că dacă ni se zbate ochiul drept o să ne meargă bine sau fenomenul mai poate fi interpretat ca semn al naşterii în familie. Dar, dacă ni se zbate ochiul stâng, atunci se pare că avem parte de ghinion, fie că va avea loc un deces în familie, fie că o să ne meargă prost o perioadă.

În alte ţări aceste interpretări sunt văzute diferit. De exemplu, în China se consideră că spasmele ochiului drept aduc noroc bărbaţilor şi ghinion femeilor, pe când la ochiul stâng înţelesul este opus.

Potrivit site-ului Unica aceste gesturi sunt doar superstiţii, deoarece fenomenul comun are şi o explicaţie: muşchii din locul respectiv au mici spasme care reprezintă mişcări involuntare în jurul ochiului.

Această mişcare involuntară se numeşte miochimie şi apare din cauza lipsei de somn, stresului, oboselii, excesului de cofeină, drogurilor sau alcoolului.

De asemenea, miochimia poate să apară dacă suntem alergici sau dacă există vreun factor care irită ochiul.

Miochima se poate vindeca uşor, fie folosind lacrimi artificiale prin care se elimină uscăciunea ochiului, fie încercând o compresă cu apă călduţă.

Citeşte mai multe despre:   ochi,   zbat,   superstitii,   factori,   miochimie
Recomandă stirea:
email
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate