Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Monden “Tocmai când ne așteptam cel mai puțin, veni bălana peste noi". Amza Pellea în “Nea Mărin și zăpada”, o tema de actualitate (VIDEO)

“Tocmai când ne așteptam cel mai puțin, veni bălana peste noi". Amza Pellea în “Nea Mărin și zăpada”, o tema de actualitate (VIDEO)

Un articol de: |

În weekendul ce tocmai a trecut, o mare parte din țară a fost acoperită de zăpadă. Ca de obicei, autoritățile au fost luate pe nepregătite, ca și când zăpada ar fi ceva străin sezonului rece.

Drumuri închise, oameni blocați, cursuri suspendate. O întreagă țară perturbată de o ninsoare, și nu una de proporțiile celor din țările nordice.

Nici românii nu s-au dovedit mai harnici. Cu câteva excepții, trotuarele din fața blocurilor sau curților sunt nedeszăpezite. Mai mult, la sate oamenii nu s-au mobilizat pentru a da jos zăpada de pe case și nici pentru a o transporta din jurul locuințelor, existând astfel riscul de inundații.

Constatăm  astfel că sceneta umortistică “Nea Mărin și zăpada”, interpretată de Amza Pellea, abordează o temă de actualitate și în zilele noastre.

“Tocmai când de așteptam cel mai puțin, veni bălana peste noi. (...) Când mă uit la el în curte, mă frate, zăpada până la streașină. Nici pârtie, nici nimic. S-o fi luat după timpul probabil și o fi plecat să se scalde. (...) Dacă nu ieși la zăpadă, ca mâine vine ea la tine, știi? Dă o căldură de vine ea la tine. Ce nu scoți acum cu lopata, scoți mâine cu căldarea”

Nea Marin și zăpada. Scena umoristică în care joacă Amza Pellea, mai actuală ca oricând


Citeşte mai multe despre:   deszapezire,   amza pella,   nea marin si zapada,   zapada
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Monden