Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică A început campania electorală pentru prezidențiale: Candidații au la dispoziție 30 de zile

A început campania electorală pentru prezidențiale: Candidații au la dispoziție 30 de zile

Un articol de: |

S-a dat startul campaniei electorale care va dura până în dimineaţa zilei de 1 noiembrie. Cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni au la dispoziţie 30 de zile să-i convingă pe români să le dea votul. În campania electorală politicienii au şi drepturi, dar şi restricţii.

Începând de astăzi candidaţii au voie să îşi exprime opiniile în mod liber prin mitinguri, adunări publice, marşuri, dar şi apariţii în mass media. Candidaţilor şi partidelor li se pun la dispoziţie de către primării spaţii pentru afisaj stradal, precum şi spaţii pentru întâlniri cu alegătorii.

De asemenea prezidenţiabilii se pot promova prin panouri, banere sau corturi.

Legea electorală aduce însă şi interdicţii. Acţiunile de campanie electorală nu sunt permise în unităţi militare, şcoli, reprezentanţe diplomatice sau penitenciare. De asemenea legea interzice manifestări electorale care afectează spaţiile verzi, rezervaţiile electorale sau zonele protejate.

O altă interdicţie vizează folosirea minorilor sub 16 ani pentru distribuirea sau lipirea afişelor electorale. În materialele electorale candidaţii nu pot folosi drapelul României sau al unui alt stat, iar toate materialele trebuie să fie obligatoriu asumate de candidat sau de formaţiunea politică.

Citeşte mai multe despre:   campanie electorala,   alegeri prezidentiale
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică