Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ambasada Rusiei la București manipulează opinia publică românească. Cine face acuzația argumentată

Ambasada Rusiei la București manipulează opinia publică românească. Cine face acuzația argumentată

Un articol de: |

Potrivit site-ului deschide.md, Ambasada Federației Ruse în România a manipulat opinia publică din România, străduindu-se să convingă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că afirmațiile ambasadorul Valeri Kuzmin privitoare la un referendum pentru Unirea Republicii Moldova cu România au fost răstălmăcite din cauza traducerii „nu tocmai precise” și a „citării selective”.

Cu concursul site-ului NewsBucovina.ro, deschide.md a intrat în posesia înregistrării audio a discursului lui Kuzmin, mai exact a părții care vizează subiectul referendumului pentru Unire după exemplul din Crimeea și după amplificarea vocii, fără a modifica nimic, discursul ambasadorului arată astfel:

Citește și: Guvernul se răzbună pe angajații APIA care au protestat împotriva Legii salarizăriiEmily Ratajkowski face reclamă topless. VEZI VIDEOFetița care zâmbește din brațele tatălui pe care nu-l va cunoaște niciodatăPonta: Dragnea a încercat să-i șantajeze pe americani, ca să scape de dosarele penale. O idee ruptă de realitate, care o să-l coste scump (VIDEO)ALERTĂ în ROMÂNIA: Va avea loc O NOUĂ REVOLUȚIE?! „Sunt mai ...”. ȘEFUL PSD, Liviu Dragnea, tocmai a făcut ANUNȚUL!

Discursul lui Kuzim în limba rusă: „В Румынии, я подчеркиваю, здесь, в Румынии, я нередко слышал разговоры о том, каким образом будет законно и наиболее приемлемо воссоединиться с Бессарабией — на основе исторического права или путем референдума. Поскольку такая постановка вопроса нам знакома, я вам предлагаю ориентирование на ситуацию в Крыму. Вот в Крыму население добровольно, в результате референдума, приняло решение о воссоединении с Россией”.

Traducerea în română realizată de deschide.md: „În România, subliniez, aici în România, eu am auzit foarte des discuții despre cum va fi legală și mai acceptabilă reunirea cu Basarabia: în baza dreptului istoric sau pe cale de referendum. Ținând cont că o astfel de abordare a acestei întrebări ne este cunoscută, eu vă propun să vă orientați după situația Crimeii. Iată, în Crimeea, locuitorii au decis benevol, prin referendum, reunirea cu Rusia”.

Fragmentul din discursul ambasadorului rus poate fi audiat aici:

Ambasadorul Rusiei în România vorbind despre unirea Moldovei cu România

Citește și: De unde a copiat Dragnea ideea de ”stat paralel”. Ponta: Luptătorul de azi avea nevoie de un nou dușman. S-a plictisit lumea de Soros (VIDEO)Ce i-a șoptit Dragnea lui Tudose, înainte ca premierul să gafeze pe tema ROBORUn primar PSD anunță pomană mare de 1 Decembrie: ”Dăm fasole și cârnați. Broșuri, în celelalte 364 de zile”

Declarațiile citate inițial de presă au fost: „În România, nu de puține ori, am auzit care ar fi partea legală, sau cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în bază dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveți aceste detalii, eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, ținând cont că o astfel de situație s-a întâlnit în Crimeea". 

Intenția celor de la deschide.md este aceea de insista asupra discrepanței dintre declarațiile Ambasadei ruse. Potrivit deschide.md, ambasada a mințit, încercând să convingă că discursul lui Kuzmin a fost tradus greșit, a fost citat selectiv, precum și că unele propoziții au fost extrase din context.

citeste mai departe

Citește și: Tudose, premierul fără card: "ROBOR-ul a atins un minim istoric ÎN LUME!" (VIDEO)PSD vrea să scoată oamenii în stradă ca să-l apere pe ”Daddy” Tudose: Salariul minim crește la 1.900 lei de la 1 ianuarie

Citeşte mai multe despre:   ambasada rusiei,   Valeri Kuzmin,   referendum,   ucraina,   basarabia,   unire
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade