Băsescu, despre o eventuală suspendare a lui Iohannis: „Exclus. Nu cred în povestea asta. Guvernele sunt însă mult mai fragile”

Băsescu, despre o eventuală suspendare a lui Iohannis: „Exclus. Nu cred în povestea asta. Guvernele sunt însă mult mai fragile”
Foto: evz.ro

Traian Băsescu, a declarat, joi, la Ploieşti, în ceea ce privește o eventuală încercare de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, aşa cum declara copreşedintele PNL Alina Gorghiu, că exclude această variantă şi că nu crede "în această poveste", potrivit Mediafax.

„Exclus. Nu cred în povestea asta. Politicienii s-au lecuit de suspendări. Şi nici nu e în regulă. Uitaţi-vă spre exemplu în Franţa. Toată Franţa e nemulţumită, sindicatele le vedeţi, pentru că Hollande a vrut să introducă procesul de liberalizare a pieţei forţei de muncă, pe care noi l-am făcut în timpul Guvernului Boc. Este o cerinţă europeană. Sigur, Hollande este la 12-14% încredere, dar nu aţi auzit niciun politician francez să conceapă că, dată fiind scăderea în sondaje a preşedintelui Franţei, l-ar putea suspenda. (…) Nu am auzit un cetăţean francez sau un parlamentar francez să spună «a scăzut în sondaje preşedintele, hai să-l suspendăm»", a declarat Traian Băsescu, la Ploieşti.

Cu toate acestea, Traian băsescu nu a fost la fel de încrezător și în cazul activității guvernamentale.

„Guvernele sunt mult mai fragile. Lor le poţi introduce o moţiune de cenzură şi le-ai picat. Dar acel stâlp al stabilităţii pe formatul constituţional, şi în Franţa, dar şi în România, este preşedintele. Deci nu cred că politicienii români au rămas cu înţelegere zero pentru importanţa stabilităţii funcţiei de preşedinte. În concluzie, Iohannis nu va fi suspendat”, a precizat Traian Băsescu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut marţi că triada Dragnea-Ponta-Tăriceanu va transforma România într-un ''Hexi Pharma la nivel naţional''.

Urmăriți B1TV.ro și pe