Binomul Trădare-Turnătorie din PSD: Istoria partidului e plină de povești cu lideri dați pe mâna justiției de subalterni

Binomul Trădare-Turnătorie din PSD: Istoria partidului e plină de povești cu lideri dați pe mâna justiției de subalterni

Prim-planul scenei politice din România a fost ținut în ultima săptămână de dosarul penal deschis pe numele liderului PSD, Liviu Dragnea. Acesta vizează activitatea firmei Tel Drum și contractele, inclusiv cu fonduri europene, obținută despre această firmă despre care s-a scris în repetate rânduri că ar aparține în realitate lui Liviu Dragnea.

Detalii interesante au apărut însă din timpul anchetei și anume ce nume grele din PSD au fost audiate ca martori la DNA și au dat declarații care îl îngroapă pe Liviu Dragnea. Mai exact Dan Șova, Eugen Teodorovici, Victor Ponta și chiar cel pe care l-a făcut cunoscut în lumea politică, fostul premier Grindeanu sau cum îi spunea Dragnea- Sorin.

"Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că această companie este a lui, chiar a formulat 'Știi că este a mea'. Nu se discuta la colțuri că Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană. Nu. Tel Drum era a dânsului.”, a declarat Dan Șova la DNA.

Numai că Liviu Dragnea nu trebuie să își facă griji pentru că întreaga istorie a PSD de după "tătuca" Ion Iliescu este una a trădărilor și a turnătorii. Precum afirmă și jurnaliștii de la vice.com, PSD nu mai poate fi numit grup mafiot pentru că ar fi eronat deoarece Mafia avea un cod, Omerta, ce trebuia respectat cu prețul vieții, iar acesta interzicea divulgarea de informații în interior. În schimb, despre PSD se poate spune că se află sub incidența "Binomul Trădare-Turnătorie" la cum au decurs lucrurile în ultimii ani cu președinții partidului.

Deschizătorul de listă a fost Adrian Năstase, de altfel și singurul care a ajuns și în pușcărie, de două ori chiar. În cazul de față, a fost vorba de un denunț al lui Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și senator PSD pentru o foarte scurtă perioadă de timp, între 2000-2001.

Acum trei ani, DNA demara urmărirea penală a patru ștabi grei din PSD într-un dosar de retrocedări ilegale. În cântarul procurorilor mai greu atârna nimeni altul decât marele combinator Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat, ca orice tip bazat, s-a ținut tare o perioadă. Apoi, după ce s-a trezit coleg de celulă cu fii-su, omul a făcut explozie și a început să dea, brusc, din casă. Una din schije l-a atins pe alt fost președinte PSD – talentatul domn Mircea Geoană. Hrebenciuc a pus mâna pe toc și a început să descrie dedesubturile finanțării ilegale a campaniei prezidențiale a lui Geoană.

În cazul lui Victor Ponta, finalul în vârful partidului i-a venit după punerea sub urmărire penală în dosarul "Rovinari-Turceni" în care omul cheie al anchetei era Dan Șova, Ponta fiind cercetat pentru că a colaborat cu firma de avocatură a colegului său de partid. Apoi, colegii au avut grijă să îi sugereze discret că e timpul să plece și din fruntea Guvernului, tragedia de la Colectiv dovedindu-se ocazia oportună de plecare a acestuia, pentru ca apoi Ponta să fie tras ușor într-un con de umbră pentru ca mai apoi să fie exclus din partid când a încercat să scoată capul și s-a aliat cu Sorin Grindeanu în dauna lui Dragnea.

Și să nu uităm, Victor Ponta mai este cercetat și în dosarul cunoscut ca "Ponta-Blair-Ghiță" și niciodată nu se știe ce poate apărea până la finalizarea cercetărilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe