Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Boc critică "ţopăiala fiscală": Cluj-Napoca pierde 30 de milioane de euro în urma măsurilor fiscale ale Guvernului

Boc critică "ţopăiala fiscală": Cluj-Napoca pierde 30 de milioane de euro în urma măsurilor fiscale ale Guvernului

Un articol de: |

Țopăiala fiscală” se va resimția acut în buzunarul clujenilor, declară edilul Emil Boc.

Primarul orașului Cluj-Napoca susține că modificarile la Codul Fiscal vor prejudicial bugetul local cu zeci de milioane de euro.

Citește și: Tăriceanu, ATAC DUR la adresa protestatarilor. "Manifestațiile de stradă preamăresc INSTITUȚIILE REPRESIVE ale statului"Andra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratTăriceanu, atac dur la Tudose- SRI: "Academia Securității... mulți sunt prinși acolo"

Mai mult, Boc atrage atenția că este cea mai periculoasă politică să depinzi de un birocrat pentru a fi ajutat cu bani.

De unde rezultă această diminuare. Astăzi, fiecare salariat plătește la stat o cotă unică de 16%. I se reține 16% din salariul brut, care merge la stat. Din tot ceea ce se adună în acest oraș, din partea de 16%, o bună parte din bani se întorc înapoi la municipiu. Din toate salariile plîătite în municipiul Cluj-Napoca și pentru care se plătește cota de 16%, 41,7% din bani se întorc la bugetul local, azi, înainte de modificarea Codului Fiscal. Asta înseamnă un stimulent să atragi investitori ca să ai salarii, iar apoi să ai bani mai mulți la bugetul local. De la 41,7% până la 100% banii merg la București. Marea masă a banilor nu rămâne la Cluj nici acum. 

Ce se propune: să scadă cota unică de la 16% la 10%, lucru pe care nu îl contest și este bine să scadă fiscalitatea, doar că nu avem niciun mecanism cert că dacă scade cota de la 16% la 10%, deci se micșorează baza de la care raportăm 41,7% și va rezulta o pierdere majoră, noi vom fi compensați cumva.

Citește și: Mihai Fifor ne liniștește. Anunț privind intervenția Jandarmeriei la protestele de sâmbătă: "Se analizează modul în care..."Kelemen Hunor șochează: "Intrarea la guvernare a UDMR..."Fifor, despre revenirea "penalilor" în Guvern: "Cred că suntem într-o ţară în care funcţionează..."

Pierderea pentru municipiu este de 30 de milioane de euro, fără niciun fel de compensare. Ieri am auzit că ar putea să facă o compensare la cota de 41,7%, dar nu am văzut nimic scris. În concret vom vedea după vot. Scopul este de a lua bani de la marile municipalități, fiind vitregite Bucureștiul, Clujul, Timișoara, după aceea vin municipile Iași, Constanța, Oradea, Brașov și celelalte cu economie puternică. Acești bani sunt luați în sensul că nu se mai dau. 

Banii se duc la bugetul central, iar o parte din bani va fi folosită pentru pensii, sănătate și cealaltă parte din bani va fi folosită ca să asigure echilibrul de dezvoltare în alte zone mai sărace ale țării. Nu e suficient că 60% se ducea din primul moment, iar acum se iau și mai mulți bani pentru a merge în alte zone de dezvoltare economică” a explicat primarul Emil Boc, potrivit stiridecluj.ro.

Boc acuză, totodată, că “Guvernul își pune în practică promisiunile electorale pe spatele administrațiilor locale performante, unde există atragere de investiții, locuri de muncă și dezvoltare economică”.

Citește și: Mesajul Gabrielei Firea pentru manifestanții din București: "Sunt de acord cu toate formele de protest, DAR TREBUIE SĂ..."Mihai Tudose, la o săptămână după ce și-a dat demisia: "NU AM ÎNȚELES de ce mi s-a retras SPRIJINUL""Penalii" se întorc în Guvern: Liviu Dragnea a anunțat ce se va întâmpla cu cabinetul Dăncilă (VIDEO)

 

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Țopăiala fiscală,   Cluj
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică