Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu: Acuzațiile în cazul lui Victor Ponta sunt subțiri. Trebuie să acceptăm prezumția de nevinovăție a premierului (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu: Acuzațiile în cazul lui Victor Ponta sunt subțiri. Trebuie să acceptăm prezumția de nevinovăție a premierului (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: B1 TV Politică

Călin-Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că acuzațiile de corupție aduse premierului sunt "subțiri" și că moțiunea de cenzură inițiată de PNL este un drept al lor, un drept însă de care liberalii  profită pentru a răsturna actuala guvernare.

"Acuzațiile în cazul premierului sunt subțiri. Premierul nu e acuzat de fapte de corupție care s-au desfășurat în mandatul său. Trimiterea sa în judecată nu e un lucru uzual. Trebuie să acceptăm prezumția de nevinovăție ca și în cazul președintelui, iar cetățenii au ținut cont de acest lucru când l-au ales", a precizat acesta.

Președintele ALDE a mai precizat că va fi solidar cu partenerii de coaliție și că partidul are toate motivele pentru a acționa în acest sens.

"E o presiune politică care afectează actul justiției în momentul în care opoziția profită de acest lucru și cere demisia guvernului, deoarece capătă o conotație politică. ALDE are tot interesul să susțină Guvernul și să mergem mai departe, să demonstrăm că ne-am dus angajamentele din 2012. Dacă ne uităm la PSD, cred că refacerea de putere de cumpărare a cetățenilor s-a realizat într-o măsură bună. Din punctul de vedere al liberalilor din ALDE, reușita Codului Fiscal ultraliberal este o contribuție pentru întreprinzători. Avem niște realizări cu care cred că putem cere încrederea cetățenilor", a mai precizat acesta.

Referitor la impactul pe care trimiterea în judecată a premierului l-a creat atât în țară, cât și în străinătate, Tăriceanu a precizat că nimeni nu știe ce se află în spatele acstor acuzații, de aceea acest caz trebuie tratat cu mare responsabilitate.

"Există un anumit impact, de aceea am susținut că este o responsabilitate deosebită în acest caz. Așa cum în cazul lui Băsescu, dosarele în care era acuzat au fost date deoparte prin decizia procurorului șef, și în cazul premierului ar trebui cântărite cu mare responsabilitate, având în vedere consecințele grave pe care le creează", a mai adăugat președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu: Acuzațiile în cazul lui Victor Ponta sunt subțiri


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   PSD,   alde,   tariceanuâ,   coruptie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică