Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Comisia de la Veneția, sesizată din nou de CCR privind presiunile asupra judecătorilor. Preşedintele Comisiei: "Este surprinzător, chiar şocant"

Comisia de la Veneția, sesizată din nou de CCR privind presiunile asupra judecătorilor. Preşedintele Comisiei: "Este surprinzător, chiar şocant"

Un articol de: |
Foto: norway-coe.org Politică

Comisia de la Veneția a fost sesizată de către Curții Constituționale cu privire la presiuni făcute asupra judecătorilor CCR.

Președintele Comisiei a confirmat sesizarea făcută de CCR într-o declarație pe site-ul instituției și și-a exprimat îngrijorarea.

Președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, spune că este "surprinzător, chiar șocant că pentru a doua oară într-un interval scurt de timp când Curtea Constituționala a unui stat membru al Consiliului Europei și al UE se simte obligată să faca apel la Comisia de la Veneția pentru a-și proteja independența".

Presiunea asupra unei curți - fie ea constițutionala sau obișnuită - pentru a-i influența deciziile este inadmisibilă” mai arată Buquicchio.

Judecătorii CCR s-au pâns în ultima vreme de presiuni și amenințări asupra lor, fără a se preciza din partea cui vin aceste presiuni. Ultima asemenea declarație aparține judecătoarei CCR Iulia Motoc.

S-au făcut multe presiuni asupra noastră, mai ales începând cu data de 27 iunie, când ne-am pronunţat asupra faptului că domnul Traian Băsescu va reprezenta România la summit-ul U.E. (...) Presiunile au continuat şi continuă. Cu toate acestea, eu aştept o decizie corectă a Curţii, dincolo de intimidările care sunt din ce în ce mai agresive.", a declarat Iulia Motoc săptămâna trecută.


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică