Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Comisia juridică a Senatului a început studierea materialului probatoriu în cazul lui Vosganian

Comisia juridică a Senatului a început studierea materialului probatoriu în cazul lui Vosganian

Un articol de: |
Foto: bizlawyer.ro Politică

Senatorii din Comisia juridică au început, miercuri la prânz, studierea, într-o primă şedinţă secretă, a materialului probatoriu trimis de Parchet în cazul lui Varujan Vosganian.

Preşedintele Comisiei, Tudor Chiuariu, a afirmat la finalul întrunirii că liberalul a trimis deja un punct de vedere, scrie Mediafax.

"De luni au venit dosarele de la Parchet şi astăzi Comisia întrunită în plenul ei, toţi membrii ei fiind prezenţi, am început să studiem dosarul şi toate materialele probatorii care ne-au fost înaintate", a declarat preşedintele acestei Comisii, Tudor Chiuariu la finalul şedinţei.

Acesta a precizat că, în acelaşi timp, senatorul Varujan Vosganian a înaintat Comisiei o adresă prin care anunţă că va fi prezent la şedinţa din 1 octombrie, aşa cum s-a stabilit anterior, ca să îşi exercite dreptul la apărare.

"De asemenea, ne-a înaintat deja un prim punct de vedere asupra referatului pe care l-am primit şi pe care i l-am comunicat încă de săptămâna trecută. (...) Punctul de vedere a fost transmis astăzi şi, în consecinţă, nici nu l-am studiat, dar a fost înaintat tuturor membrilor Comisiei", a mai spus Tudor Chiuariu.

Parchetul de pe lângă ICCJ a cerut începerea urmăririi penale în cazul lui Vosganian, iar ministrul a fost invitat la Comisie în 1 octombrie.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, săptămâna trecută, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Juridica a Senatului,   Senat,   material probatoriu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică