Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Comisia juridică și cea de administrație din Senat au dat aviz negativ proiectului Roşia Montană

Comisia juridică și cea de administrație din Senat au dat aviz negativ proiectului Roşia Montană

Un articol de: |
Foto: romanialibera.ro Politică
UPDATE 17.30:

Proiectul Roşia Montană a primit aviz negativ și de la Comisia de administraţie din Senat. La baza deciziei au stat obiecţiile făcute de senatori privind neconstituţionalitatea proiectului de lege,  a explicat preşedintele Comisiei juridice, liberalul Tudor Chiuariu.

Comisia juridică din Senat a dat aviz negativ proiectului Roşia Montană.

Senatorii Comisiei juridice au dat marţi aviz negativ, în unanimitate, la proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană, care va fi dezbătut în procedură de urgenţă.

Senatorii au aprobat, luni, ca acest proiect de lege să intre în dezbatere în procedură de urgenţă. Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.  

Preşedintele Comisiei juridice, Tudor Chiuariu, a propus aviz negativ la acest proiect, luând în considerare avizul Consiliului Legislativ, dar şi poziţia Partidului Naţional Liberal.

Prezent la dezbateri, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a susţinut că toate regulile cu privire la acest caz sunt respectate cu stricteţe.

În schimb, conform punctului de vedere al Ministerului Justiţiei, a fost dat un răspuns cu anumite observaţii la o variantă a acestui proiect de lege, care a fost discutat în şedinţă de Guvern.

 Citeşte mai multe despre:   comisia juridica,   Senat,   aviz negativ,   Rosia Montana,   proiect Rosia Montana
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică