Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Veneţia despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Veneţia despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Un articol de: |
Foto: flickriver.com Politică

Consiliul Europei a cerut Comisiei de la Veneția să se exprime în ceea ce privește suspendarea președintelui Traian Băsescu, pentru a decide dacă această acțiune este compatibilă cu statul de drept și cu democrația.

Într-un comunicat citat de agenția Mediafax, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluţiile recente din România, și în special referitor la suspendarea președintelui.

Sunt foarte îngrijorat de recentele evoluţii din România, mai ales de acţiunile Guvernului şi Parlamentului în legătură cu instituţii democratice. Am cerut o opinie Comisiei pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia, n.r.) din care România face parte, cu privire la compatibilitatea acestor măsuri cu principiile democratice şi cu statul de drept", a declarat Jagland.

Comisia pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei, cunoscută drept Comisia de la Veneţia, este un grup de experţi constituţionali care examinează modul în care ţările membre ale Consiliului Europei respectă standardele democratice.

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică