Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Cristian Preda, după Brexit: "România trebuie să se pregătească pentru a asuma mai devreme decât era prevăzut președinția Consiliului Uniunii Europene"

Cristian Preda, după Brexit: "România trebuie să se pregătească pentru a asuma mai devreme decât era prevăzut președinția Consiliului Uniunii Europene"

Un articol de: |

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat că în contextul votului de miercuri de părăsire a Uniunii Europene de către Marea Britanie: " În aceste condiții, cred că România trebuie să se pregătească pentru a asuma mai devreme decât era prevăzut președinția Consiliului Uniunii, noi ar fi trebuit să avem avem această responsabilitate în a doua parte a lui 2019 și sper să găsim o soluție pentru a asuma în bune condiții ceva mai devreme această președinție"

Aceasta asumare mai rapidă vine și din faptul că Marea Britanie trebuia să conducă Consiliul în a doua jumătate a lui 2017, iar Brexitul lasă oficialii europeni într-o situație confuză.

Citește și: MEGA-SCANDAL în Parlament! Opoziția PĂRĂSEȘTE SALA, după un GEST FORȚĂ al PSD. Incredibil! Despre ce este vorbaA fost violată și ucisă în Beirut. Familia tinerei face un anunț devastatorÎn plin scandal, Principesa Margareta s-a dat de gol în timpul înmormântării RegeluiCTP: Bandiții politici Dragnea și Tăriceanu sunt moștenitorii celor care au ordonat omorârea românilor în decembrie `89

Cristian Preda, în interviul acordat RFI, este de părere divorțul Marii Britanii de UE trebuie rezolvat în cel mult doi ani iar negocierea nu va fi ușoară.

"Trebuie să rezolvăm în perioada imediat următoare tot ceea ce ţine de divorţ, ce urmează după ieşirea britanicilor, înseamnă consecinţe economice, înseamnă consecinţe politice şi trebuie să le gestionăm cu calm şi curaj, pentru ca acest moment să nu se transforme într-un dezastru pentru întreaga Europă. Personal, cred că trebuie să tranşăm foarte rapid chestiunea şi în maximum un an şi jumătate-doi, să zicem, să închidem toate dosarele care privesc această complicată negociere, trebuie spus, nu va fi uşor să negociem (...). Cred că e nevoie de o negociere care să ducă la o relaţie comercială foarte bună cu Marea Britanie, cred că din punct de vedere comercial, avem nevoie de britanici, cum şi ei au nevoie de piaţa europeană. În particular, cred că în cadrul acestor negocieri va trebui să luăm în seamă foarte serios aspiraţiile multor români care doresc să meargă să muncească în Marea Britanie şi va trebui să vedem în cadrul negocierilor ce maxim se poate obţine în această privinţă, nu să lăsăm braţele jos şi să considerăm că gata, trebuie să-i sacrificăm", a subliniat eurodeputatul PPE.

Acesta consideră că mandatul actualui președinte Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va trebui să sufere modificări odată cu Brexit-ul, iar un comisar va trebui să își ia special responsabilitarea negocierii cu Regatul Unit. De asemene, el a cerut o regrupare a proeuropenilor din diverse state europene pentru a face față extremiștilor și radicalilor din Europa care au cerut deja referendumuri în țări precum Franța sau Olanda.

Citește și: Haos sau hărnicie? România e iar lider regional la numărul de modificări legislativePSD vrea modificarea Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Explicațiile deputatului ”Mitralieră””Un comunist tot comunist rămâne, oricât s-ar flenduri printre capete încoronate”

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică