Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: Acest miraculos protest popular, unic în istoria României, a reușit să obțină ceva măreț - a doua și definitiva prăbușire a lui Ceaușescu

Cristian Tudor Popescu: Acest miraculos protest popular, unic în istoria României, a reușit să obțină ceva măreț - a doua și definitiva prăbușire a lui Ceaușescu

Un articol de: |

Al Jazeera a publicat un articol semnat de Cristian Tudor Popescu, în care acesta face o comparație între manifestațiile din decembrie 1989 și protestele din ianuarie-februarie 2017.

După ani întregi în care au trăit în teroare și foamete, deși regimul le promitea prosperitate, românii au ieșit în stradă în decembrie 1989, dar nu pentru a cere hrană, căldură ori un sistem eficient de sănătate, ci pentru a striga împotriva comunismului și pentru a cere libertate.

Citește și: A pierdut Dragnea partidul? PSD și-a respins propria propunere de modificare a Legilor Justiției, președintele rămâne în procedura de numire a procurorilor-șefiStela Popescu putea fi salvată. Explicația unui medic celebruCe pensie avea Stela PopescuCristian Bușoi: PNL nu mai tolerează atacurile USR, pentru că lipsa reacției înseamnă validarea prin tăcere a minciunilor USR

Majoritatea erau adolescenți animați de dorința de a scăpa de tiranie, în vreme ce părinții lor, temători, se luptau să-i țină în case și să-i împiedice să meargă la manifestații.

27 de ani mai târziu, povestea se repetă oarecum. Și de data aceasta tot tinerii sunt majoritari, și de data aceasta nu strigă pentru lucruri, ci pentru principii și valori.

Dacă în 1989 erau tancuri, în 2017 sunt contra-manifestații. Părinții nu se mai roagă de copii să rămână în case, ci ies și ei la manifestații, dar în favoarea Guvernului.

Citește și: Marton Arpad (UDMR): Calendarul propus de PSD pentru legile justitiei e NEREALIST Comisia Iordache a decis: Președintele nu poate refuza numirile la șefia Curții Supreme / Reacția lui IohannisPremieră în politica românească: USR a depus 5.000 de amendamente ca să tergiverseze adoptarea Legii Split TVA

”Protestatarii din 1989 au luptat împotriva dictaturii comuniste. Acum, protestatarii ”revoluției luminii” (...) luptă împotriva corupției, hoției, și minciunilor politicienilor”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Corupția generalizată e o formă de dictatură care s-a născut din ceaușism, după 1989. Ca atunci, și acum prea mulți oameni s-au îmbogățit și și-au dat diverse privilegii fără a da și ei ceva la schimb societății. Și prea mulți oameni de rând au adus contribuții masive dezvoltării societății fără a fi recompensați pentru acest lucuru.

”În România de astăzi, puterea politică și administrativă este folosită pentru încălcarea legii prin corupție și hoție, pentru același ultim scop: banii, privilegiile, proprietățile uriașe, plasând masa coruptă deasupra cetățenilor de rând, umiliți”, mai scrie jurnalistul.

Citește și: Iohannis are mari așteptări de la Guvernul TudoseIohannis trece la avertismente după noile decizii ale Comisiei Iordache: Lucrurile nu vor rămâne așa Moțiunea neputinței. ”Nici serviciile nu mai ajută PNL”

În ultimii ani, singura opoziție cu adevărat eficientă în fața acestui establishment a fost sistemul judiciar, în frunte cu Direcția Națională Anticorupție.
Contra-propaganda celor aflați acum la putere este asemănătoare celei din timpul lui Ceaușescu: agențiile străine încearcă să răstoare puterea și ordinea din țară folosindu-se de proteste.

Acum, Liviu Dragnea și prietenul său, Călin Popescu Tăriceanu, susțin că sutele de mii de oameni din stradă sunt manipulați de multinaționale, servicii străine, ”agenții” lui George Soros și de președintele Klaus Iohannis.

Protestarii au obținut o victorie, dar nu au câștiga încă războiul. Deși Guvernul Grindeanu a abrogat controversata ordonanță de modificare a legislației penale, cea care a scos lumea în stradă, încă mai există o temere accentuată că prevederile documentului tot ar putea fi aplicate, de data aceasta printr-un proiect de lege, care ar putea fi trecut prin Parlament cu majoritatea PSD-ALDE.

Citește și: SLUGĂ LA STĂPÂN! Mihai Tudose a spus definiția IDIOTULUI în direct, la TV: 'Să facă aceleași lucruri și să se aștepte la rezultate diferite'Binomul Trădare-Turnătorie din PSD: Istoria partidului e plină de povești cu lideri dați pe mâna justiției de subalterniLumea paralelă a politicienilor: Florian Bodog dă semnalul aplauzelor la mitocăniile lui Tudose, în timp ce o mamă lângă un pat de spital îl imploră pe ministru să rezolve problema imunoglobulinei

”În ciuda protestelor masive, nimeni din Guvern nu a recunoascut că a greșit și nu și-a asumat vinovăția pentru ce s-a întâmplat. (...) Totuși, acest miraculos protest popular, unic în istoria României, a reușit să obțină ceva grozav: a doua și ultima prăbușire a lui Ceaușescu”, a mai scris Cristian Tudor Popescu.

În finalul articolului, acesta își exprimă certitudinea că, de acum încolo, românii vor fi mereu vigilenți și pregătiți să iasă în stradă, astfel că politicienii nu vor mai putea lua decizii prin mijloace autoritare, sfidând legea, Constituția și chiar bunul simț.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Tudor Popescu,   Al Jazeera,   CTP,   proteste,   manifestatii,   revolutie,   1989,   2017,   coruptie,   comunism,   dictatura,   valori democratice,   Ceausescu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică