Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: Acest miraculos protest popular, unic în istoria României, a reușit să obțină ceva măreț - a doua și definitiva prăbușire a lui Ceaușescu

Cristian Tudor Popescu: Acest miraculos protest popular, unic în istoria României, a reușit să obțină ceva măreț - a doua și definitiva prăbușire a lui Ceaușescu

Un articol de: |

Al Jazeera a publicat un articol semnat de Cristian Tudor Popescu, în care acesta face o comparație între manifestațiile din decembrie 1989 și protestele din ianuarie-februarie 2017.

După ani întregi în care au trăit în teroare și foamete, deși regimul le promitea prosperitate, românii au ieșit în stradă în decembrie 1989, dar nu pentru a cere hrană, căldură ori un sistem eficient de sănătate, ci pentru a striga împotriva comunismului și pentru a cere libertate.

Citește și: IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL ÎN URMĂ CU CÂTEVA MINUTE !!! EL VA FI NOUL PREMIER !!! (FOTO)

Majoritatea erau adolescenți animați de dorința de a scăpa de tiranie, în vreme ce părinții lor, temători, se luptau să-i țină în case și să-i împiedice să meargă la manifestații.

27 de ani mai târziu, povestea se repetă oarecum. Și de data aceasta tot tinerii sunt majoritari, și de data aceasta nu strigă pentru lucruri, ci pentru principii și valori.

Dacă în 1989 erau tancuri, în 2017 sunt contra-manifestații. Părinții nu se mai roagă de copii să rămână în case, ci ies și ei la manifestații, dar în favoarea Guvernului.

Citește și: Borza (ALDE): Nu sunt foarte fericit de alianța cu PSD. Ne tratează mereu cu o anumită aroganță

”Protestatarii din 1989 au luptat împotriva dictaturii comuniste. Acum, protestatarii ”revoluției luminii” (...) luptă împotriva corupției, hoției, și minciunilor politicienilor”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Corupția generalizată e o formă de dictatură care s-a născut din ceaușism, după 1989. Ca atunci, și acum prea mulți oameni s-au îmbogățit și și-au dat diverse privilegii fără a da și ei ceva la schimb societății. Și prea mulți oameni de rând au adus contribuții masive dezvoltării societății fără a fi recompensați pentru acest lucuru.

”În România de astăzi, puterea politică și administrativă este folosită pentru încălcarea legii prin corupție și hoție, pentru același ultim scop: banii, privilegiile, proprietățile uriașe, plasând masa coruptă deasupra cetățenilor de rând, umiliți”, mai scrie jurnalistul.

citeste mai departe

Citește și: Gorghiu a anunțat cine va fi propunerea PNL pentru funcția de premier

Citeşte mai multe despre:   Cristian Tudor Popescu,   Al Jazeera,   CTP,   proteste,   manifestatii,   revolutie,   1989,   2017,   coruptie,   comunism,   dictatura,   valori democratice,   Ceausescu
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Politică
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu