Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Cum a mascat USL neconstituționalitatea Ordonanţei privind legea CCR

Cum a mascat USL neconstituționalitatea Ordonanţei privind legea CCR

Un articol de: |

USL a convocat o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților pentru a încerca să mascheze că a încălcat articolul 15 din Constituție, privind Hotărârea de Urgență care restrânge atribuțiile Curții Constituționale, arată EVZ.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a considerat, la capătul întrunirii care a durat zece minute, că Plenul a fost informat privind modificarea legii CCR. Vasile Blaga a anunțat că va ataca în contencios administrativ modificarea legii CCR.

Legea CCR a fost modificată printr-o Hotărâre de Urgență a Guvernului, lucru interzis de legea fundamentală a țării, care prevede votarea în Parlament.

Articolul 115, alin. 6, din Constituție este explicit: „Ordonanțele de Urgență nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituționale, nu pot afecta regimul instituțiilor fundamentale ale statului (...)”.

Astfel, USL încearcă, fără succes, să mascheze ilegalitatea OUG emisă de Guvern și să obțină prea târziu calitatea de constituțională a acestei modificări.

Citeşte mai multe despre:   USL,   convocare,   sesiune extraordinara,   neconstituționalitate,   articolul 15,   Constitutie,   CCR,   lege,   restrangere,   atributii
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică