Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea legată de Avocatul Poporului

Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea legată de Avocatul Poporului

Un articol de: |

Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibilă sesizarea legată de neconstituționalitatea revocării Avocatului Poporului.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului", se arată într-un comunicat de presă al CC.

Parlamentul s-a reunit în 3 iulie în sesiune extraordinară şi l-a revocat din funcţie pe Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, funcţia fiind preluată interimar de către Valer Dorneanu.

De altfel, judecătorii Curţii au decis că legea referendumului este constituţională doar dacă jumatate plus unul dintre românii înscrişi în listele electorale se vor prezenta la vot. Potrivit acestei hotărâri, Traian Băsescu va putea fi demis din funcţie, doar dacă peste 9 milioane de oameni se vor prezenta la urne, pe 29 iulie.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică