Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică "De ce nu va ajunge Gabriela Firea președinta României". Alina Mungiu-Pippidi: "Gafa asta e expresia unui stil și amator și arogant de a experimenta pe viu"

"De ce nu va ajunge Gabriela Firea președinta României". Alina Mungiu-Pippidi: "Gafa asta e expresia unui stil și amator și arogant de a experimenta pe viu"

Un articol de: |

Politologul român Alina Mungiu-Pippidi a explicat într-un editorial publicat în "România Curată" de ce actualul primar general al Capitalei nu are nicio șansă să devină președintele al României, exemplificându-și teoria cu greșelile făcute de aceasta în mandatul actual.

Mungiu-Pippidi vorbește și despre partidul din care facea Firea parte, PSD, vorbind despre cum a ajuns acesta să piardă figuri importante și să se afle în actuala situație în care are probleme mari în a veni în 2019 cu un candidat la președinție care să aibă șanse serioase de a câștiga.

Citește și: Haos sau hărnicie? România e iar lider regional la numărul de modificări legislativeKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!PSD vrea modificarea Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Explicațiile deputatului ”Mitralieră”

"S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleșcanu, aripa Geoană-Diaconescu și aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocrații lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că țara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor și iată, prostii enorme la capitală.

Dar astea au miză politică mare. Pentru că dacă te mai poți scuza cu gafele la legislație, cu lucrurile bune făcute la mărit salarii la capitală, unde sunt bani destui, nu ai nici o scuză. Și cele cîteva luni de amatorism ale Gabrielei Firea, care s-ar fi pierdut în agresivitatea exagerată a useriștilor ale căror strategii sunt spectaculos de neconstructive, oricît de bine intenționate, culminează acum într-o gafă de natură a submina o viitoare candidatură a Gabrielei la președinție", scrie Mungiu-Pippidi.

În continuare, politologul descrie cum problema infrastructurii și a traficului sufocant din București reprezintă marea problemă a Gabrielei Firea pe care e incapabilă să o rezolve și oferă cinci pași care ar putea duce la rezolvarea măcar parțial a acestei situații neplăcute.

Citește și: ”Un comunist tot comunist rămâne, oricât s-ar flenduri printre capete încoronate”Camera Deputaţilor a cheltuit peste şapte milioane de lei într-o singură lună. Pe ce au dat aleșii banii ”A plecat Regele şi am rămas cu comuniştii!” Lupta cu statul paralel i-a obosit pe ”monarhiștii” Dragnea și Tăriceanu. Reacția celor doi, la funeraliile lui Mihai I (FOTO)

Mungiu-Pippidi încheie prin a afirma că nu doar asta îi va reduce șanse de a câștiga Gabrielei Firea ci și atitudinea și felul în care își prezintă măsurile luate și comunică public cu cetățenii.

"Și nu, nu doar chestia asta o va împiedica pe Gabi să își valorifice șansa, ci pentru că gafa asta e expresia unui stil și amator și arogant de a experimenta pe viu cu care și ea și PSD vor pierde multe voturi. Dar mai ales la ea se va vedea repede cît de multe", încheie politogul.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   presedinte,   Alina Mungiu Pippidi,   gafe,   trafic,   Bucuresti,   PSD,   alegeri,   aroganta
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică