Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Declarație a Senatului în care critică masurile CE privind criza migrației

Declarație a Senatului în care critică masurile CE privind criza migrației

Un articol de: |
Foto: testatinromania.ro Politică
  Senatul a adoptat o declarație care va fi transmisă instituțiilor europene în care este prezentat dezacordul față de unele metode de realocare a migranților, metode care nu rezolvă de fapt  problema imigraționistă, transmite Mediafax.
Textul hotărârii prezentate de președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Anca Boagiu prezintă dezavantajele mecanismelor obligatorii impuse de Consiliul European.

"Ne exprimăm dezacordul faţă de utilizarea unor mecanisme obligatorii, fără a ţine seama de particularităţile fiecărui stat, în cazul relocării intra-UE şi extra-UE şi subliniem că aceste măsuri nu abordează cauzele profunde ale migraţiei masive, dar au creat, deja, un efect advers, de stimulare a migraţiei. În acest context, reiterăm importanţa ca statele membre să deţină în continuare principala responsabilitate pentru politici în domeniul migraţiei şi acordării azilului, incluzând dreptul de decizie în aceste domeni".

Tot în legătură cu situația migraționistă, senatorii au declarat că fenomenul nu poate fi oprit, dar că poate fi controlat mai ușor numai printr-o cooperare între EU și țările terțe. Acestea, în scrisoarea senatorilor, trebuie să aibă un rol activ în lupta împotriva cauzelor care determină migrația, dar și în securizarea granițelor.

Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și transmis instituțiilor europene.

Citeşte mai multe despre:   Senat,   Senatul Romaniei,   Anca Boagiu,   antiimigratie,   Consiliu European,   critica
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică