Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Dosar de politician: Noua formulă de ”specialiști” propusă pentru conducerea Hidroelectrica stârnește răsete, dar și panică (VIDEO)

Dosar de politician: Noua formulă de ”specialiști” propusă pentru conducerea Hidroelectrica stârnește răsete, dar și panică (VIDEO)

Un articol de: |

Silviu Mănăstire a vorbit muercuri, la ”Dosar de politician” despre ultimele decizii luate la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie al Romaniei. 

În România există șase companii de stat care sunt căpuşate şi jefuite cu sălbăticie de politicieni în ultimii 20 de ani. Sunt șase companii din domeniul energiei, ele reprezintă rămăşitele sistemului nostru energetic. Dacă aceste companii vor continua să fie căpuşate de politicieni putem vorbi despre un adevărat atentat la siguranţa naţională. Companiile se numesc Transgaz, Romgaz, Electrica, Transelectrica, Nuclearelectrica si Hidroelectrica. Ele se ocupă cu producţia şi distribuţia de gaze naturale şi energie electrică. 

Citește și: Bătaie de joc. Primarul din Sibiu care a mers pe jos până la Bucureşti în semn de protest a primit de la Guvern un răspuns care se termină la jumătatea frazeiCea mai sexy jucătoare de tenis e ROMÂNCĂ! Cum arată, aproape goală Anda Adam, goală în pat. Cum le-a spus artista fanilor noapte bună! Ponta, dezlănțuit împotriva lui Dragnea: Dacă nu e chiar ticălos, atunci trebuie să...”Genunche” Pop ar putea avea pe mână anul viitor cel mai mare buget al Educației din ultimii 10 ani

Tartorul aparent din domeniul energiei se numeşte Toma Petcu, ministrul anonim al Energiei. Toma Petcu nu are nicio calificare, nici măcar una pentru a conduce cel mai delicat şi influent minister din guvern. 

Hidroelectrica este creaţia lui Ceaușescu lăsată moştenire capitalismului de cumetrie înfiinţat de PSD. Hidroelectrica a fost cea mai furată companie naţională de către băietii deştepți din energie şi după câțiva ani în care a fost ţinută în insolvenţă, a revenit pe linia de plutire. De menţionat că Hidroelectrica a reușit de abia după patru ani să scape de contractele cu ''băieţii deştepti'' prin care era căpuşată şi stoarsă de profituri. 

Hidroelectrica reuşeşte să realizeze în anii buni (când plouă, ce-i drept) profituri de miliarde de lei şi asigură 30 la sută din producţia de energie a ţării. În aceste condiții, Hidroelectrica a redevenit o ţintă pentru hoţii din politică. 

Citește și: Mai mulți parlamentari PSD ar urma să voteze moțiunea de cenzură contra Guvernului Tudose. ”Îşi dau seama că partidul are o problemă de imagine din cauza lui Dragnea”Ponta, noi DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre întâlnirile lui Dragnea cu KovesiȘoferul șoferului lui Dragnea, făcut general M.A.I.

Ministrul Energiei Toma Petcu dorește să modifice echipa de conducere, adică membrii consiliului de administraţie al acestei instituții. A propus o listă de băieți şi fete ale căror nume provoacă râsete şi panică în acelaşi timp. Prima pe lista este o anume Ioana-Andreea Lambru (de 32 ani). Lambru ocupă funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, o funcție importantă pentru care nu are nici experienţa și nici calificare. Andreea este o "fată de la partid", fiind pe vremuri văzută în compania unor lideri importanți ai vechiului PNL. În perioada 2009-2011 a fost şefa de cabinet a lui Radu Stroe, care ocupa pe atunci funcţia de secretar general al PNL. În mai 2011, Lambru a fost desemnată secretar general adjunct al PNL. Acum este membru ALDE şi protejata liderului ALDE Daniel Chiţoiu. În noiembrie 2012 a fost implicată într-un scandal sexual cu un membru PNL.

Următorul personaj care vrea să administreze compania Hidroelectrica este Horia Marian Gâmbuţeanu, 35 ani, absolvent al Facultății de Transporturi. Cariera lui Gâmbuţeanu nu are nicio legatură cu domeniul energetic. Gâmbuţeanu este în prezent consilier la Secretariatul General al Guvernului. Presa a relatat că din septembrie 2014 până în februarie 2017 a fost consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării. Timp de două săptămâni, în 2015, a fost directorul de cabinet al ministrului Sevil Shhaideh. Pentru perioada martie 2010 - septembrie 2014 și-a trecut în CV că a avut "activităţi pe cont propriu", la "diferite firme, instituţii și persoane fizice". Din 2004 până în 2010 a lucrat ca operator producție grafică sau ca regizor la Prima TV.

Al treilea personaj care vrea să conducă cea mai importantă companie energetică din România este Andreea Negru-Ciobanu, 36 ani, absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (ASE). Negru are un doctorat în finanțe cu teza "Managementul portofoliului de active financiare în contextul globalizării piețelor de capital". În prezent este purtător de cuvânt al ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Andreea Negru a fost, în perioada august 2013 - februarie 2017, consilier de imagine şi PR al companiei de stat Transelectrica. Conform datelor publice, Andreea Negru a fost până în 2013 jurnalist. În perioada 2004-2006 a lucrat la Bursa, după care, până în 2010, a ajuns editor-prezentator la Money Channel, în cadrul trustului Realitatea Media. Între 2010 și 2012 a fost redactor şef la Money Channel, iar între 2012 și martie 2013 a fost director editorial la Money TV.

PASTILA DOSAR DE POLITICIAN - HIDROELECTRICA, O ȚINTĂ PENTRU HOȚII DIN POLITICĂ

citeste mai departe

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, reacție virulentă după demisia lui Sorin Moisă: Pentru PSD el nu există! Un securist mititel și neînsemnat„PSD este deja ISTORIE. VA DISPĂREA ca PRM!” Un cunoscut POLITICIAN ROMÂN face PREDICȚII ȘOCANTE!Probleme în PSD: Un social-democrat abandonează partidul și cere public demisia lui Dragnea (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   dosar de politician,   silviu manastire
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade