Dragnea i-a cerut lui Cioloș capetele a doi miniștri: Raluca Prună și Achim Irimescu, în vizorul liderului PSD (VIDEO)

Dragnea i-a cerut lui Cioloș capetele a doi miniștri: Raluca Prună și Achim Irimescu, în vizorul liderului PSD (VIDEO)
foto: evz.ro

Președintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a avut o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș, prilej pentru a-i cere să demită doi miniștri din cabinetul său, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, și Raluca Prună, ministrul Justiției, arată B1 TV.

''Vin de la întâlnire cu domnul premier Dacian Cioloş. Am discutat în primul rând despre nemulţumirile mele şi cred că nu sunt numai ale mele, despre câţiva miniştri din Cabinet. Decizia este a dumnealui dacă îi menţine sau nu, fiecare îşi asumă asta. Am văzut că sunt preocupaţi mai mult de declaraţii războinice decât de a face'', a declarat Dragnea.

În momentul în care a fost întrebat care sunt cei vizați, acesta a răspuns: ''Justiţie şi Agricultură. Am înţeles că doamna este preocupată de tirania Parlamentului.

Din câte ştiu eu Parlamentul este pilonul fundamental al democraţiei. Or, dacă Parlamentul a pus Guvernul, Parlamentul are şi dreptul să adopte hotărâri sau legi aşa cum le dictează conştiinţa cetăţenilor''.

'Nu e prima declaraţie. Încă am dreptul să pot să am nişte puncte de vedere şi să fac nişte solicitări. Doamna ministru al Justiţiei în afară de faptul că a propus nişte şefi de parchete şi a scos o ordonanţă în mod netransparent de modificare a Codului penal, nu ştiu să fi făcut altceva. Şi atunci depinde de premier dacă o menţine sau nu'', a spus Dragnea despre Prună.

În ceea ce priveşte răspunsul prim-ministrului la această solicitare, el a precizat că nu a primit unul pe loc. ''Se gândeşte, nu trebuia să-mi spună mie că doar nu e în subordinea mea'', a explicat șeful PSD.

Dragnea i-a cerut lui Cioloș capetele a doi miniștri: Raluca Prună și Achim Irimescu, în vizorul liderului PSD

#DIRECT_ONE_gqagnk#

Urmăriți B1TV.ro și pe