Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ecaterina Andronescu: Nu există o stare de incompatibilitate, pentru că nu mai sunt rector

Ecaterina Andronescu: Nu există o stare de incompatibilitate, pentru că nu mai sunt rector

Un articol de: |

După ceremonia de învestitură de luni, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu se află în stare de incompatibilitate, deoarece ea nu mai ocupă funcția de rector al Universității Politehnice din București.

„Mandatul meu de rector s-a încheiat, deci această stare de incompatibilitate chiar si în condițiile legii nu mai există, pentru că eu nu mai sunt rector. În plus, m-am adresat Comisiei juridice a Senatului când a apărut această problemă să îmi dea un răspuns dacă sunt în această situație sau nu,” a explicat aceasta, adăugând că această Comisie a considerat că nu este incompatibilă.

„Focul” care a cuprins toată țara cu privire la diverse cazuri de incompabilitate ar trebui să înceteze, a mai spus Ecaterina Andronescu, care a subliniat și că la acest moment sunt mai importante alte probleme în educație.

Ecaterina Andronescu a declarat și că a preluat mandatul în ceea ce a numit „cea mai fierbinte perioadă a anului”, cea a examenelor și a admiterilor.

„Privesc cu mare îngrijorare etapa în care suntem și etapa următoare. Suntem în plină desfășurare a examenelor, s-a încheiat evaluarea dar nu s-a încheiat admiterea pentru intrarea în licee și școli profesionale, Bacalaureatul e în desfășurare,” a spus adeasta, adăugând că este îngrijoratăde câte mai sunt de făcut pentru clasa pregătitoare, neexistând la acest moment nici măcar mobilier sau manuale pentru acești copii.

Legat de faptul că s-a încurcat în timpul depunerii jurământului, Ecaterina Andronescu s-a scuzat, spunând că a emoționat-o solemnitatea momentului și că astfel de lucruri se mai întâmplă.

Ecaterina Andronescu: Nu sunt în stare de incompatibilitate
Embed:


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică