Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Europarlamentarul Cristian Preda: USL a avut nevoie de amânarea decizie CCR pentru a reinventa listele electorale

Europarlamentarul Cristian Preda: USL a avut nevoie de amânarea decizie CCR pentru a reinventa listele electorale

Un articol de: |

Vina pentru decizia Curții Constituționale de a amâna validara refeerndumului din 29 iulie aparține Guvernului, susține europarlamentarul Cristian Preda. Acesta a declarat pentru postul B1 TV, la scurt timp după amânarea verdictului, că Executivul trebuia să-și asume o singură cifră de alegători.

Curtea nu putea proceda altfel, mă tem. Problema nu e Curtea, ci Guvernul. A trimite date contradictorii către corpul electoral este un act care nu poate fi calificat decât ca iresponsabil” consideră europarlamentarul.

În opinia sa USL nu a dorit să-și asume eșecul referendumului și atunci a recurs la procedura ”inimaginabilă„ șui anume stabilirea numărului de votanți după desfășurării referendumului.

Este absolut aberantă ipoteza că pot fi plasate date contradicțtorii despre alegători. Acest lucru a fost lansat de Guvern și de către agențiile pe care le controlează. Guvernul trebuia să-și asume de la cap la coadă o singură cifră” a spus Preda.

USL a avut nevoie de această lună ”pentru a reinventa listele electorale” a mai spus Preda.

Vezi AICI mai multe detalii privind decizia CCR

Cristian Preda, despre amânarea deciziei
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Cristian Preda,   liste electorale,   curtea consitutionala,   alegatori
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică