Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Florin Iordache a dat LOVITURA DE GRAȚIE justiției din România! DNA-ul NU VA MAI PUTEA investiga unele INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE

Florin Iordache a dat LOVITURA DE GRAȚIE justiției din România! DNA-ul NU VA MAI PUTEA investiga unele INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE

Un articol de: |

Comisia parlamentară specială care dezbate Legile Justiției, condusă de Florin Iordache, a aprobat modificarea Legii nr. 304/2004, în sensul înființării unei secții speciale care să-i investigheze pe magistrați, dar și toate cazurile în care ar fi implicați. Propunerea a fost adoptată cu 12 voturi „pentru” și 5 voturi „împotrivă”.

Comisia a mai votat ca DIICOT să elaboreze, anual, un raport de activitate pe care să-l prezinte și ministrului Justiției, nu doar Consiliului Superior al Magistraturii, informează Digi24. O obligaţie identică are şi DNA, care trebuie să prezinte, de asemenea, un raport anual ministrului Justiţiei şi CSM.

Citește și: Președintele Consiliului Județean Buzău a fost implicat într-un accident rutierBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiRegele Mihai va fi înmormântat pe întuneric! Explicația Bisericii OrtodoxeŞerban Nicolae: Pot să fiu şi un INCULPAT de rang mic

Majoritatea PSD-ALDE din comisie și-a impus punctul de vedere în ciuda opoziției manifestate de reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, procurorilor și judecătorilor. Singurii care au pledat în favoarea înființării unei structuri care să-i ancheteze pe magistrați au fost reprezentanții Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. 

Reprezentanta Parchetului General, Irina Kuglay, a subliniat că DNA nu va mai putea investiga unele infracțiuni de corupție prin înființarea noii structuri: ”Adică, luăm de la oameni care știu cum se lucrează și dăm unor procurori care, bine pregătiți profesional, nu au pregătire specială”.
Irina Kuglay n-a apucat să termine ce avea de spus.

”Doamna procuror, cu tot respectul, vă mulțumesc. Am depășit momentul dezbaterilor generale”, i-a spus președintele Comisiei, Florin Iordache.
Practic, dacă Parlamentul va valida propunerile aprobate de Comisia Iordache, orice caz de corupție în care printre cei implicați se află și un magistrat va fi de competența noii Secții, nu a DNA.

Citește și: Comisia Iordache a votat: Imunitate sporită pentru judecători și procurori / PSD vrea ca votul asupra ultimelor două legi ale Justiției să se dea miercuriPSD vrea ”să ningă cu grațieri” până pe 25 decembrieCăciula, simbolul puterii politicianului român (VIDEO)

De asemenea, Comisia Iordache a adoptat un amendament propus de Guvern şi însuşit de PSD, potrivit căruia DNA nu va mai putea înfiinţa servicii teritoriale, servicii, birouri şi alte compartimente de activitate fără avizul CSM.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică