Florin Iordache s-a răzgândit: A convocat comisia și pentru joi deși anunțase că nu lucrează în zile de doliu

Florin Iordache s-a răzgândit: A convocat comisia și pentru joi deși anunțase că nu lucrează în zile de doliu

După ce anunțase în urmă cu câteva ore că va respecta zilele de doliu național decretate pentru funeraliile Regelui Mihai, Florin Iordache s-a răzgândit imediat și a convocat reuniunea comisiei speciale pentru elaborarea legilor din domeniul justiției.

Aceasta lipsă de decență vine chiar dacă PSD-ALDE-UDMR a reușit să își adopte în super mare grabă modificările dorite la legile justiției, dar comisia lui Iordache și-a mutat acum atenția spre alte prevederi privind justiția.

Încă de săptămâna trecută, Iordache a anunțat că trebuie lucrat pe un proiect de transpunere a unei directive europene din 2016 privind prezumția de nevinovăție, iar PSD, ALDE și UDMR au depus deja amendamente. Este vorba de Directiva UE 343/2016, pe care cei de la PSD, ALDE și UDMR vor să o modifice substanțial, adaugând diverse articole, unul dintre acesta care prevede că suspecții nu pot fi prezentați purtând cătușe, sau ca autoritățile nu se pot referi la persoanele anchetate ca și cum ar fi fost deja condamnate, conform hotnews.ro.

Aceasta ședință ar fi trebuit să aibă loc miercuri, după ședința de plen de la Camera Deputaților, însă aceasta se prelungește foarte mult, astfel că Iordache a trecut peste votul dat în privința doliului national și a convocat ședința joi.

Urmăriți B1TV.ro și pe