Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Gafă de proporții în județul Vaslui: Procesele verbale, întocmite pentru alegeri europarlamentare

Gafă de proporții în județul Vaslui: Procesele verbale, întocmite pentru alegeri europarlamentare

Un articol de: |

Gafă monumentală în judeţul Vaslui. Autorităţile locale s-au pregătiti inițial pentru alegeri europarlamentare. Toate procesele verbale au fost realizate greşit de Biroul Electoral Judeţean. În textul documentelor apărea afirmaţia: "alegeri pentru Parlamentul European, în loc de "alegeri pentru Preşedintele României". Eroarea a fost îndreptată până la ora deschiderii secţiilor de votare.

În judeţul Vaslui sunt 516 secţii de votare. Până la data de 30 octombrie, toate procesele-verbale pregătite pentru scrutin aveau textul: alegeri pentru Parlamentul European. Responsabilii, angajaţii Biroului Electoral Judeţean, au luat măsuri pentru a repara greşeala.

„Se dispune îndreptarea erorii materiale în procesele-verbale de învestire şi completare a birourilor electorale ale secţiilor de votare, în sensul că în loc de "alegeri pentru Parlamentul European" se va scrie şi se va avea în vedere "alegeri pentru Preşedintele României”, se arată în documentul BEJ Vaslui.

Reprezentanţii instituţiei au dat vina pe volumul mare de muncă.

„Este o simplă greşeală, care s-a îndreptat printr-o hotărâre a BEJ. Aceasta a apărut din cauza volumului foarte mare de muncă din cadrul Biroului Electoral Judeţean”, a declarat Elena Simionescu, preşedinte BEJ Vaslui.


Citeşte mai multe despre:   vaslui,   alegeri europarlamentare,   alegeri prezidentiale
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică