Gorghiu a anunțat cine va fi propunerea PNL pentru funcția de premier

Gorghiu a anunțat cine va fi propunerea PNL pentru funcția de premier
Foto: Rfi.ro

Dacă PNL va veni cu o propunere de premier, aceasta va fi Ludovic Orban, a declarat Alina Gorghiu. Totodată, aceasta a mai susținut că o negociere cu PSD pentru formarea unei majorități parlamentare ar fi indecentă politic.

"Mi se pare indecent politic sa te gandesi la un Guvern PSD-PNL in acet moment", a declarat Gorghiu la Antena 3, citată de HotNews.

Aceasta a mai afirmat că PSD și ALDE au reușit să treacă moțiunea doar cu sprijinul parlamentarilor minorităților, ceea ce înseamnă că practic au pierdut majoritatea. În aceste condiții, liberalii vor încerca să adune o majoritate în jurul lor, inclusiv prin discuții cu ALDE.

Pe de altă parte, Lia Olguța Vasilescu este convinsă PSD are tot ce-i trebuie pentru a rămâne la guvernare: ”Este greu ca celelalte partide sa faca o coalitie. PSD are 40% in Parlamentul Romaniei si este foarte greu si ar trebui ca celelalte partide sa se alieze. Este greu ca celelelate partide sa faca o coalitie. Noua ne-a fost greu sa guvernam cu un singur partid, imaginati-va cum ar fi un guvern cu sase partide".

Urmăriți B1TV.ro și pe