Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică "Guvernanţi, preveniţi un dezastru la legislative! Va fi un mare EȘEC." PREVIZIUNILE lui Traian Băsescu

"Guvernanţi, preveniţi un dezastru la legislative! Va fi un mare EȘEC." PREVIZIUNILE lui Traian Băsescu

Un articol de: |
foto: nasul.tv Politică

Traian Băsescu, preşedintele PMP, a publicat un mesaj pe Facebook prin care a spus că legea votului prin corespondenţă va fi "un mare eşec", o soluţie pentru guvernanţi de a preveni "un dezastru previzibil" la alegerile legislative este aceea de a crea 1.500 - 2.000 de secţii de votare în străinătate.

"Guvernanţi, preveniţi un dezastru la legislative! Este evident că legea votului prin corespondenţă va fi un mare eşec. Românii din străinătate nu se înscriu pe listele electorale. Am discutat cu mulţi dintre cei care lucrează în străinătate şi explicaţia lor este simplă: pe de o parte neîncrederea în sistemul propus, iar, pe de altă parte, teama că declarându-şi datele de rezidenţă, la un moment dat, s-ar putea trezi cu cine ştie ce taxe pe venit din partea statului român. În plus, sunt destui care lucrează la negru, dar asta nu le poate lua dreptul la vot. În concluzie, sistemul nu va funcţiona, iar responsabilitatea politică se va sparge în capul celor care au promis votul prin corespondenţă. Soluţia pentru a preveni un dezastru previzibil este cea clasică - şi anume stabilirea a circa 1.500 la 2.000 secţii de votare", a scris Traian Băsescu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cine sunt de fapt parlamentarii PSD care acum s-au cocoțat pe moartea Regelui Mihai: În 1994, Eugen Nicolicea cere să fie declarat persona non-grata pe teritoriul României (FOTO)Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăFostul președinte CCR: Iordache e ATÂT DE DEȘTEPT, încât... (VIDEO)

De asemenea, fostul președinte al României mai susține că "la MAE există informaţia legată de toate comunităţile româneşti din UE" şi, "la nevoie, printr-o simplă corespondenţă cu celelalte state membre, informaţia poate fi adusă la zi".

''Pentru a nu crea controverse, şi legea votului prin corespondenţă trebuie să rămână în vigoare, dându-se şansa opţiunii modalităţii de vot, iar Autoritatea Electorală Permanentă să verifice eventualul vot dublu, dat prin ambele sisteme. Altfel, pe bună dreptate, românii din diaspora vor considera că statul român le-a îngrădit dreptul la vot. Repetarea dezastrului democratic şi mediatic din 2014 trebuie prevenit. Măsurile trebuie luate repede'', a continuat Băsescu.

"Guvernanţi, preveniţi un dezastru la legislative! Va fi un mare EȘEC." PREVIZIUNILE lui Traian Băsescu

Citește și: Când NU DISTRUGE Justiția, IORDACHE discută ”rețete culinare” cu Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională. Ce STABILEAU cei doi (FOTO)Blandiana: E o neruşinare fără limită în Parlament! Transformă Justiţia într-o servitoare a politicii”Du-te și pupă-i în c*r pe USR-iștii lui Soros care vând țara!” - Stil și eleganță marca PSD (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Alegeri legislative,   esec,   dezastru,   vot
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică