Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Guvernul Ponta, către Berlin: Funcționarea statului de drept, neafectată de disputele politice

Guvernul Ponta, către Berlin: Funcționarea statului de drept, neafectată de disputele politice

Un articol de: |

Guvernul Victor Ponta a răspuns, luni, la afirmațiile făcut de Angela Merkel, după discuția dintre cancelarul german și președintele Traian Băsescu, printr-un comunicat trimis la Berlin, în care se arată că funcționarea statului de drept nu este în niciun fel afectată de disputele politice.

"Guvernul României transmite asigurări ferme şi fundamentate că în România buna funcţionare a statului de drept nu este afectată în niciun fel de disputele politice", se arată în comunicat.

Actuala Putere susține că toate întâmplările din ultimele zile sunt constituționale, nicio instituție democratică nefiind atacată.

"Evoluţiile politice ale ultimelor săptămâni se încadrează în limitele Constituţiei, ale legilor româneşti şi ale reglementărilor europene. Nici unei instituţii democratice nu i-a fost atinsă independenţa. Sistemul de justiţie nu a fost şi nu va fi vizat de niciun fel de măsură sau influenţă politică din sfera guvernamentală", potrivit Guvernului.

Vezi AICI comunicatul integral.

Merkel a discutat, luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax. Informaţia apare într-un comunicat de presă postat pe site-ul guvernului din Germania.

AICI poți să vezi mai multe detalii despre discuția celor doi.


Anterior comunicatului emis de Guvern, Victor Ponta a declarat că nu Angela Merkel va vota pe 29 iulie, ci românii, spunând că se aștepta ca Băsescu să fie susținut de Creștin Democrații germani.

Vezi AICI ce a mai spus Victor Ponta.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică