Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică INSCOP: Peste 80% dintre români cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui înăsprite

INSCOP: Peste 80% dintre români cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui înăsprite

Un articol de: |

Potrivit unui barometru Inscop, peste 80% dintre români sunt de părere că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și că ar trebui inăsprite, relatează Agerpres.

Potrivit sondajului, 95,4% dintre români au auzit despre cazul fetei violate din Vaslui, iar peste 60% dintre respondenți sunt de părere că vina aparține celor șapte violatori, în timp ce 24,5% consideră că vina aparține acestora, dar și fetei.

De asemenea, 81,5% dintre respondenți cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și că ar trebui mărite. 12,1% dintre români sunt de acord cu pedespele din prezent și 1,5% se situează la polul opus, considerând că acestea sunt prea aspre.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-15 septembrie, pe un eșantion de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Citeşte mai multe despre:   viol,   inscop,   sondaj,   pedepse,   7 violatori,   vaslui
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică