Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ioana Rus, nepoata ministrului Transporturilor, numită în echipa Corinei Crețu la Bruxelles

Ioana Rus, nepoata ministrului Transporturilor, numită în echipa Corinei Crețu la Bruxelles

Un articol de: |
Foto: radiocluj.ro Politică

Prima măsură luată de Corina Creţu în calitate de comisar european pentru politică regională. Social-democrata Corina Cretu, şi-a prezentat, vineri, echipa de consilieri cu care va lucra la Comisia Europeană. Printre aceştia se numără - surpriză şi Ioana Rus, nepoata ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Ioana Rus va activa ca membră a cabinetului Corinei Creţu la Comisia Europeană, pe o poziţie de expert.

Social democrata şi-a prezentat vineri echipa de consilieri cu care va lucra la Comisia Europeană.

Printre aceștia se numără și Ioana Rus, nepoata ministrului Transporturilor, Ioan Rus, vicepreședinte al PSD. Ioana Rus va activa ca membră a cabinetului Corinei Crețu la Comisia Europeană, pe o poziție de expert.

Potrivit CV-ului de pe Linkedin, Ioana Rus a lucrat mai întâi la o agenție de turism, după care s-a dus consilier la Ministerul Turismului, iar în 2001, când unchiul ei Ioan Rus era ministru de Interne în Guvernul Năstase, a fost trimisă la Londra, director la oficiul românesc de turism în Marea Britanie.

În 2003, Ioana Rus a plecat la Bruxelles, pe o funcție similară, după care în august 2004 a ajuns diplomat în Reprezentanța Permanentă a României la instituțiile europene. În perioada decembrie 2008-iunie 2014, Ioana Rus a fost consilier europarlamentar la Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European. Ulterior, Corina Crețu a luat-o la cabinetul ei de vicepreședinte al Parlamentului European. Ioana Rus este de profesie economistă, specializată în marketing la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, potrivit prezentării de pe blogul Corinei Crețu.

Printre ceilalţi membri ai Cabinetului comisarului european Corina Crețu se numără Dragoş Bucurenci, Gabriel Onaca, Mikel Landabaso şi Tomas Nejdl.

Citeşte mai multe despre:   ioana rus,   nepoata,   ministrul Transporturilor,   Ioan Rus,   Corina Cretu,   echipa,   Bruxelles
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică